Foto: Maria Persson

Österlen kokkonst

Torsdag 11 juli

Vi dricker förmiddagskaffe i Kiaby församlingshem och besöker därefter Kiaby kyrka. Var och en tar själv med sin egen fikakorg. Kiaby tillhör Fjälkinge pastorat och ligger vid Oppmannasjön.

Därefter åker vi till Österlen Kokkonst som är ett matställe på slätten utanför Simrishamn. På gården i Tågarp mellan Östra Tommarp och Gärsnäs lagas mat av lokala råvaror och serveras i ombonad miljö.

Vi får en rundvandring på gården och personalen berättar om mattraditioner från förr och mat från trakten och dess kulturhistoria. I rundvandringen ingår smakprover av mat med lokalhistorisk anknytning.

På vägen hem stannar vi till i S:t Olofs kyrka som har varit en pilgrimskyrka och tillhör en av de vackraste och intressantaste kyrkorna på Österlen. Kyrkan är belägen mitt i byn och den helgades åt S:t Olof, den norske kungen Olof Haraldsson. Kor och sakristia tillhör kyrkans äldsta delar och uppfördes troligen
under senare delen av 1100-talet eller början av 1200-talet.

Lunchrätt
Smakrik kycklingrätt med potatis, sås samt grönsaker, smör, bröd och måltidsdryck. Kaffe och hembakt kaka serveras efter maten

Antal platser: 50

Buss avgår från
Listerby kyrka kl 8.00
Kyrkans Hus, Ronneby kl 8.15
Kallinge kyrka kl 8.25
Backaryds busshållplats kl 8.40
Bräkne-Hoby kyrka kl 8.55

Hemfärd
ca kl 16.30

350 kr, då ingår lunch, smakprovning och guidningar

Information lämnas av
diakon Kristina Johansson, 0457 - 45 52 81 eller
kristina.h.johansson@svenskakyrkan.se

Anmälan
görs genom att ringa 0457 - 178 50, måndag - torsdag kl 10.00 - 12.00, 13.00 - 15.00, fredag kl 10.00 - 12.00.
Meddela vid anmälan var ni stiger på och ev matallergi