Ronneby pastorat

Kontakt

Ronneby pastorat Besöksadress: Kyrkogatan 24, 37230 RONNEBY Telefon: +46(457)17850 E-post till Ronneby pastorat Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Organist/kantor 100%

i Ronneby pastorat

VI VILL BLI FLER
Är det Dig vi väntar på?

Ronneby Pastorat är ett av Lunds stifts största med sina två församlingar; Ronneby och Bräkne-Hoby. Pastoratet, beläget mitt i natursköna Blekinge, sträcker sig över hela Ronneby kommun. Från kusten i söder till skogslandskapet i norr!

I centrum av Ronneby stad finner du Heliga Kors kyrka, en medeltidskyrka känd för sina vackra kalkmålningar och många epitafier. Här finns även Blekinges största orgel! (51 register 3 man & pedal). I grannfastigheten, Kyrkans Hus, är ditt och dina kollegors arbetsrum placerade. I pastoratet är kyrkomusiken en prioriterad fråga och det märks, inte minst, genom vårt stora utbud av körer. Under en vecka möter vi totalt ca 500 körsångare i alla åldrar!

Arbetsuppgifter
Du kommer tillhöra ett stort arbetslag och ingå i ett kollegium om 7,5 musikertjänster, där du också finner din arbetsledare. Tjänsten, som beskrivs närmare nedan, är i grund och botten en traditionell kyrkomusikertjänst med utrymme för personlig prägel. Kanske din?

Vi ser det som självklart att du delar Svenska Kyrkans tro och värderingar.

I dina arbetsuppgifter ingår bl a att:
*Arbeta för levande och varierande gudstjänster
*Leda barn-, och vuxenkörer
*Spela på gudstjänster, vid kyrkliga handlingar och i övrig församlingsverksamhet
*Tillsammans med arbetslaget målinriktat planera för verksamhet där vi på bästa sätt möter människor i livets alla skiften
*Vid efterfrågan undervisa i orgel eller piano
*Eventuellt medverka som orgelsolist i pastoratets utbud av orgelkonserter

Vi söker dig som:
*Har en organist-, eller kantorsexamen
*Är positiv, utåtriktad och känner dig trygg inför stora grupper såväl som i det enskilda mötet.
*Finner glädje i samarbetet med dina kollegor och ser pastoratets arbete ur ett helhetsperspektiv

För tjänsten krävs körkort och tillgång till bil samt medlemskap i Svenska kyrkan.

Tillträde efter överenskommelse.

senast 31 augusti 2017

Välkommen med din ansökan, CV och behörighetsgivande handlingar per mail, till: Ronneby pastorat alternativt per post till:

Svenska kyrkan Ronneby
Kyrkogatan 24
372 30 RONNEBY

Frågor angående tjänsten besvaras av:
Kyrkoherde Gunnel Alvhäll, 0457 - 45 52 92
Organist Fredric Lindahl, 0457 - 45 52 71