Drop in-dop

Heliga Kors kyrka lördag 28 september kl 11.00 - 15.00

Dopet är personligt och individuellt, oavsett hur gammal du är. Ett drop in-dop kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig i förväg.

Församlingen står för präst, musiker och kyrka och ser till att det blir en festlig dopdag för dig och dina eventuella gäster.

Före varje dop hålls ett dopsamtal med prästen, där även faddrar kan vara med. Det finns möjlighet att låna dopklänning av församlingen och det går också bra att döpas i andra kläder. Efter dopet bjuder vi på kaffe och tårta i Prästgården.

Dopet är en gåva från Gud till den som döps – det hänger inte på din tro. I dopet gör vi Guds kärlek synlig och påtaglig, vi stiger in i en rit som konkretiserar den kärlek som bär hela världen och också våra liv. Gud följer oss alltid på vägen genom livet, stöttar och bär och visar oss en kärlek som övergår allt förstånd. Gamla och unga, vuxna och barn, alla är välkomna att ta del av dopets mysterium.

Praktisk information
Ta med legitimation/personnummer för den som ska döpas. Om den som ska döpas är under 18 år behövs samtliga vårdnadshavares samtycke och att de tar med sin legitimation. Om du som är över 18 år eller om du önskar med information ring; 0457 - 45 52 59.

Har ni frågor eller funderingar eller vill boka dop en annan dag är ni välkomna att höra av er till expeditionen på tfn, 0457-178 50.

Varmt välkomna!

FAKTA

Genom dopet träder vi in i Guds familj och gemenskap. Vi blir döpta för att få Guds löfte om förlåtelse och hopp och ett evigt barnaskap hos Gud i både liv och död.

Den som döps i Svenska kyrkan tas också upp i kyrkans gemenskap och tillhör därmed kyrkan. Dopet är den vanligaste vägen in i Svenska kyrkan, men föräldrar eller annan vårdnadshavare kan också meddela att de vill att deras barn ska tillhöra kyrkan. Därmed tillhör barnet Svenska kyrkan och kommer senare att få erbjudande om att döpas.

Den som är vuxen kan anmäla att han eller hon vill tillhöra Svenska kyrkan och låta döpa sig. Undervisning om dopet och den kristna tron kan ske före eller efter dopet, enskilt eller i grupp.

Är man redan döpt i ett annat kristet samfund döps man inte på nytt. Enligt Svenska kyrkans syn gäller ett kristet dop för alltid.