Romelanda församling söker ”spindeln i nätet”/pedagog för barn- och familjearbete! 50%

Romelanda församling

Strax utanför Kungälv norr om Göteborg ligger Romelanda. Här är vi många i alla åldrar som samlas till gudstjänst och församlingsliv i vardagen. Här finns breda kontaktytor i bygden med stort förtroende och ett starkt lekmannaengagemang. Alphakursens kultur med missionellt fokus, gästfrihet och en inbjudande kultur präglar alltmer oss som församling.

Vi har den stora glädjen att i församlingsgemenskapen ha många barnfamiljer på såväl söndagar som veckodagar. Barnen och deras familjer har en mycket viktig plats i vår gemenskap. Varje söndag erbjuds ”Söndagskul” som innebär barnförkunnelse i mässans inledning och sedan samlingar för barnen i olika åldersgrupper i församlingshemmet under predikan. Detta bygger till stor del på många engagerade föräldrar som är ledare i de olika barngrupperna.

Arbetsuppgifter

Med många ideella ledare i barnverksamheten är det viktigt med någon som har som huvuduppgift att leda dessa. Vi söker en person som kan vara ”spindeln i nätet” kring barn- och familjelivet i församlingen. Primärt för detta är att samordna Söndagskul och barnförkunnelsen på söndagarna samt att själv finnas med i det c:a varannan söndag. Du blir då den med det övergripande ansvaret - en ledare för ledare. Utöver Söndagskul har vi öppen förskola, läger, kontakt med skola/förskola, barnens dag mm. Det är ett utvecklingsområde hur arbetet med barnen kan kopplas än mer till föräldrar och familjerna i stort. Exempelvis genom föräldraföredrag, andra samlingar för familjer och kopplingen till Alpha.

Du som ”spindeln i nätet” blir då del i ett team i Romelanda bestående av präst, musiker, diakon och ungdomsledare. Vi arbetar mycket tillsammans och trivs med det. Vi ser fram emot att ha med dig i gänget som kan hjälpa oss att tillsammans satsa på barnfamiljerna.

Arbetsuppgifterna kräver stor förmåga att ta egna initiativ, planera sin tid samt ta kontakt och samarbeta med många människor. Du behöver vara djupt förankrad och trygg i din kristna tro och ha god förmåga att leda andra. Har du en pedagogutbildning eller motsvarande erfarenhet är det positivt men inget krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är önskvärt.

Vi söker dig som vill bli en del av Romelanda församlings liv, med ett hjärta för både Jesus Kristus och barn och familjer.

Hör gärna av dig!

Ansökan

Ansökan med CV och personligt brev där du ger oss en bild av vem du är och varför du är intresserad av just denna tjänt skickas till romelanda.pastorat@svenskakyrkan.se

Urval och tillsättning kan ske löpande. Sista ansökningsdag 10/7.

För tjänsten krävs utdrag ur polisens belastningsregister.

Tillträde i början av höstterminen eller enligt överenskommelse.

Kontakt och frågor

Verksamhetsledande komminister Peter Stenman, 0739-857566 (semester 18/7-18/8)

Kyrkoherde Joel Kalin, 0739-859131 (semester 24/6-28/7)

Facklig företrädare, Lars Svernling (Vision) 0523-66 84 10