Other languages with Google Translate

Kontakt

Romaklosters pastorat Besöksadress: Roma Pastorsexpedition, Roma Prästgård, 62254 Romakloster Postadress: Roma Pastorsexpedition, Roma Prästgård 503, 62254 Romakloster Telefon: +46(498)50031 E-post till Romaklosters pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Akebäck kyrka

Kyrkan som är invigd år 1149 är känd för sina ljudkrukor som tar bort ekot och ger fin akustik. En stor ljuskrona är skänkt 1850 av snickarmästaren Johan Pettersson av "Tacksamhet till försynen, som i främmande land skyddat och ledsagat honom under 14 års frånvaro". Kyrkan har två klockor varav den yngsta är skänkt 1993 till minne av läkaren Sverker Endrell. Församlingen är pastoratets minsta med ca 80 kyrkotillhöriga.