Några gamla gravstenar på en kyrkogård hjälps upp av trästörar.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Kyrkvaktmästare 100% vik. 11 månader

Kyrkvaktmästare 100% vik. 11 mån

Vad innebär tjänsten

Som kyrkvaktmästare på våra fem kyrkogårdar förväntas du utföra alla förekommande arbetsuppgifter inom Rimforsa församling. Detta kan bland annat vara lokalvård, textilvård, plantering, bevattning, gräsklippning, ogräsrensning och beskärning av buskar och träd. Vi använder flertalet större och mindre maskiner och det dagliga underhållet av dessa ingår i arbetsuppgifterna. Vi arbetar i grupper, i vissa fall även självständigt under perioder. Du ansvarar, tillsammans med dina kollegor, att tilldelade arbetsuppgifter utförs på ett korrekt och säkert sätt. Tjänstgöring vid gravsättningar förekommer samt hantering av kistor och urnor. Arbetstiden är normalt mellan 7:00 och 16:00. Helgtjänstgöring vid gudstjänster och kyrkliga handlingar ingår ca en gång i månaden.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har utbildning och/eller erfarenhet inom den gröna sektorn samt lokalvård. Intresse av trädgårdsarbete är en förutsättning för att du ska trivas med arbetsuppgifterna. Vi värdesätter om Du har erfarenhet av kyrkans gudstjänster och att Du är noggrann och ansvarstagande samt har god fysik och kan arbeta både självständigt och i grupp. En viktig egenskap är att Du kan möta människor i livets olika skeden då tjänsten innebär tjänstgöring vid begravningar, dop, vigslar och gudstjänster.

Medlemskap i Svenska kyrkan förutsätter vi och att Du inte är främmande för Kyrkans budskap.

Körkort B och tillgång till egen bil.

Vikariatsanställningen varar 11 månader from 11 april 2023. Ev. förlängning kan bli aktuell.

Sista ansökningsdag är 6/2-2023

För mer information om tjänsten kontakta kyrkogårdsansvarig Emil Hammarlund tel 0494 210 40.

Skicka in din ansökan med meritförteckning, referenser och övriga handlingar till rimforsa.forsamling@svenskakyrkan.se