Other languages with Google Translate

Filmer om Martin Luther och reformationen

Se våra filmer som berättar om munken Martin Luther och reformationen.

På sidan samlar vi

•  tre animerade filmer som berättar om 500 år av reformation, från Martin Luthers tid till Sverige idag
  • tio filmer, om 1–2 minuter, som sammanfattar de fördjupande texterna om Martin Luther och reformationen
  • livsändningen av en gudstjänst i Lund 2016, då påve Franciskus från katolska kyrkan, biskop Munib Younan och Martin Junge från Lutherska världsförbundet medverkade.

Tre animerade filmer

Filmerna berättar om 500 år av reformation, från Martin Luthers tid till Sverige idag.

Teologerna berättar

Några teologer berättar kortfattat, i tio filmer, om Martin Luther och reformationen. Om du vill läsa mer finns 14 fördjupande texter.

Livesändning från 2016

Inför firandet av 500 års reformation medverkade påve Franciskus (katolska kyrkan), biskop Munib Younan och Martin Junge (Lutherska världsförbundet) i en livesänd gudstjänst i Lund 2016.