Konfirmation

Vilken är livets största fråga för dig? Vad är det som är absolut viktigast för dig?

Konfirmationen är kanske din enda chans i livet att få tala om frågor som berör dig och ditt liv. Vi som håller i konfirmationen är troende och kristna, men vi kräver inte av dig som konfirmand att du måste vara troende innan du kommer till oss eller måste bli troende efter konfirmationen. Vi vet att tro inte kan tvingas fram och vi vill det inte heller.

Men ta chansen och kom med alla de där frågorna du kanske funderat över länge men aldrig haft någon att prata med dem om. Därför är konfirmationen så bra. Man får en möjlighet att fundera med andra, skratta med andra, känna gemenskap med andra men också men också att få se att livet är så mycket större än vad du tror. Kom också och var med och bjud på din glädje och på vem du är.

Det är inte alltid så lätt att tala om detta med sina föräldrar. De står ju en så nära och frågorna kan bli för personliga. I skolan finns inte heller tid för detta. Läxor och prov löser av varandra så där får man ingen tid över. Håller man på med idrott så har dessa frågor inte heller något utrymme. Där handlar allt om resultat men även om lek. Nej, det som är viktigt är att konfirmationen är den första och kanske enda gången i livet som man får stanna upp och fundera över sitt liv. Vad är meningen med allt och vem är jag egentligen?

Varför är det så viktigt att läsa till konfirmation? Jo jag vill personligen påstå att konfirmationen är en av de viktigaste milstolparna i en människas liv. Ja, jag vill gå så långt som att säga att en konfirmation kan förändra ditt liv.

Vi har i Redvägs församling samarbete med flera församlingar när det gäller konfirmationen. Vi samarbetar ekumeniskt, det betyder att vi har konfirmationen med andra kristna kyrkor, Equmeniaförsamlingarna i Timmele och i Blidsberg. Men vi har också konfirmander ihop med Ulricehamns församling, Timmele. Det innebär att vi nu blivit större och kan ta emot fler. Så kom och var med. Låt Jesus förändra dig!

Anders Sterzel, konfirmandpräst