Blidsbergs kyrka

Altaruppsatsen är från 1934 och i den finns nu de träskulpturer som prydde predikstolen i den gamla kyrkan, nämligen Frälsaren och de fyra evangelisterna med sina symboler.

Kyrkan invigdes 1870 och ersatte en medeltida kyrka som då revs. Från den gamla kyrkan finns dock en del inventarier kvar: bland annat 1100-talsdopfunten med en runinskrift som aldrig blivit fullbordad och en Birgittabild  skuren i ek och ett triumfkrucifix från 1400-talet.

Utmed väg 46 genom Ätradalen ståtar Blidsbergs kyrka, en tidstypisk 1800-talskyrka i empirstil blandad med nygotik. Särskilt påkostad i kyrkan är predikstolen, tillverkad av de kända så kallade ”Mjöbäckssnidarna”. Altaruppsatsen kom på plats 1934 och är ritad av Knut Nordenskjöld.