Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Redvägs församling Besöksadress: Blidsberg Prästgården 102, 52376 Blidsberg Postadress: Prästgården 102, 52376 Blidsberg Telefon:+46(321)29960 E-post till Redvägs församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Begravningsgudstjänst

Det är viktigt att anhöriga känner att begravningsgudstjänsten blir något fint och bra som man får minnas länge och från församlingens sida försöker man att i så stor utsträckning som möjligt ta hänsyn till sorgehusets tankar kring val av texter, musik och annat i gudstjänsten. Därför är det angeläget att sådana önskemål förs fram så tidigt som möjligt i planeringen.

Prästen har ansvaret för begravningen, tillsammans med kyrkomusikern som har en viktig del i ansvaret av den musik som inramar gudstjänsten.

Begravningsgudstjänsten är en viktig ritual som har flera uppgifter. Den ska bidra till en förståelse för att den avlidne är död och också - mitt i sorgen - förmedla det viktiga budskapet ur evangeliet: om uppståndelsen! Men för de flesta människor är kanske begravningsgudstjänsten främst ett avsked, då vi samlas för att ta farväl av en älskad anhörig.