Sommarnattskonsert med Sara Parkman - Vesper

Söndag 28/6 kl. 21.00 i Rättviks kyrka - Endast förköp

med anledning av covid-19

Med anledning av Covid-19 kommer konserten livestremas. Mer information kommer från arrangören.

De som redan köpt biljett får pengarna tillbaka eller så kan de vara med i kyrkan då det finns utrymme får ett fåtal besökare. De berörda besökarna kontaktas via mail.

Mycket stolt presenterar vi en sommarnattskonsert med Sara Parkman, folkmusikern sedan tidigare känd som feminist och antinationalist. Hon släppte under 2019 sitt andra soloalbum titulerat Vesper efter det latinska ordet för aftonbön – albumet är "en vesper för vår tid".

”Albumet har vuxit fram ur ett behov av musikalisk lek, helighet och att göra upp med sig själv, sitt arv och sina längtor. Vesper är ett försök att skapa rum där vi får vara i existensen, såna rum som kyrkan, terapirummen och rejv annars är bra på att skapa”, säger Sara Parkman.”Jag vill att det existentiella samtalet ska bli ett politisk fackla som faktiskt kan göra skillnad i en så pass orolig tid som vi lever i."

Vesper är ett utforskande av kristendomen men är definitivt en motsats till Ebba Busch Thor och hennes antispirituella och konservativa kollegor. Sara Parkman har inspirerats av texter av bland andra KG Hammar och Johannes Anyuru, två religiösa tänkare som låter sin tro ge mening men också vara ett vapen mot kapitalism, miljöförstörelse och cynism.

Vesper är skapat tillsammans med kompanjonen Hampus Noren som också producerade Sara Parkmans Skog. Musiken handlar om inre rum, tvivel och det radikala i att tro på någonting. Vad finner vi när vi rotar i de egna arven, och förstår att det inte går att vara kulturellt neutral?