Foto: Kristina Strand Larsson/IKON

Nya medarbetare

Vi hälsar våra nya medarbetare välkomna!

Fr. vänster: Karolin Baesch, Birgitta Liljeblom och Erica Back Foto: Carina Ermesjö

NYA MEDARBETARE

KAROLIN BAESCH, barn- och fritidsledare/komminister
Bakgrund Jag har tidigare arbetat som flygvärdinna och därefter varit chef för flygvärdinnor. Efter studier på psykologprogrammet och ett liv tillsammans med man och barn har livsvägen förändrats och styrts mot Sverige och Siljansnäs där hon bott med barnen sedan 2005. Arbetade under sju år som innesäljare i export-teamet på Ejendals. Jag behärskar flera språk och det har varit till god hjälp. Och att ta hand om kunder med människan i fokus har varit och är värdefullt för Karolin. Den enda röda tråden i mitt yrkesliv är att jag älskar människor.
2013 – ett viktigt år Det var en kreativ och värdefull period i livet då fick jag min kallelse att bli präst. Själv hade jag nog tänkt att bli diakon och kämpade med prästkallelsen. Efter sex års teologistudier så hittade jag min identitet som präst i Gud.
Personligt Jag är taggad och glad och ser nya sammanhang, behov och situationer. Rättvik är fullt av härliga människor med olika behov, bakgrund och språk. Att själv vara invandrare med allt vad det innebär kan vara en tillgång i de olika möten. Jag är tacksam att få vara med i det fina teamet här i pastoratet!
Nämn tre saker du gillar
• Jag tycker om att flyga… och hoppa fallskärm!
• Jag älskar när huset är fullt av människor, vänner som delar mat och goda samtal.
• Jag älskar Jesus för att han har älskat mig först!

BIRGITTA LILJEBLOM
, Församlingspedagog och diakoniassistent
Bakgrund Jag började min tjänst som församlingspedagog den 1 mars 2020. Med en fritidspedagogutbildning i botten och påbyggnad av en dos specialpedagog; fördjupningskurser inom vård och omsorg, coachutbildning och en diger blandning av övriga kurser och utbildningar som alla är till för att hjälpa andra till ett självständigare liv tar jag nu plats i Barn- och Ungdomsgruppen i Rättviks pastorat.
Hela mitt yrkesverksamma liv har jag varit till stöd för dem som på ett eller annat sätt haft fysiska och/eller psykiska begränsningar/variationer. Det har vart allt från hemtjänsten, behandlingsassistent, daglig verksamhet, olika vårdavdelningar, gruppboende, lärare på gymnasiesärskolan, personlig assistent, enhetschef i LSS-verksamhet och egen företagare som coach och somatisk terapeut.
En av de saker jag tycker mest om är när jag får närvara vid andras växande som individer. När någon ”knäcker koden” och tar nästa kliv. Det är oberoende av vad klivet handlar om. Det har varit att klara av att som vuxen borsta tänderna själv när den förmågan inte funnits på flera år, när det lilla barnet kan resa sig själv eller när en individ under ett samtal får insikter och lyfter sig själv.
Personligt Livet i stort och smått är mitt största intresse. Bortsett från det är att vara ute i naturen det som stärker min kropp och själ mest. Eller att dansa hejdlöst, djup meditation, ett skönt yogapass, samtal och möte med barnbarnet som säger en massa klokheter eller trams, de där gånger jag hittat mig en ny gospelkör och upplever glädjen och närvaron i
sången och tröst och styrka i orden, ett möte med en annan person i total närvaro och alla ord är överflödiga. Det finns så mycket som ger livet ännu mer liv.
Bor i Falun dit jag flyttade efter några år i Stockholm. Längtan hem till Dalarna och familjen tog mig hit och jag är så tacksam att jag följde den.
Med värme, Birgitta Liljeblom

ERICA BACK
 Barn- och fritidsledare
Bakgrund Jag har tidigare arbetat på en förskola här i kommunen, och innan det inom hotell och restaurang.
Valde att söka mig vidare i arbetslivet för att fortsätta utvecklas och söka nya utmaningar. Tycker det är intressant att arbeta med människor i alla åldrar och se hur mycket vi kan lära av varandra. Men främst att finnas och bygga en trygg mötesplats för våra barn och ungdomar, att vi finns som trygga vuxna.
Personligt Jag bor utanför Rättvik med min sambo och våra fyra barn. Tycker mycket om att vara i naturen, trädgården och umgås med vänner. Har även lite djur som jag och mina barn pysslar med.
Hoppas att få träffa er vid några av våra verksamheter och lära känna både vårdnadshavare, barn och ungdomar för att utbyta erfarenheter och kunskap av varandra.
Hoppas vi ses! Väl mött, Erica