Gosskörfestival 23-25 maj

RÄTTVIKS KYRKA 23-25 maj

Torsdag 23 maj kl. 19.30
Konsert med Aleron, Filippinerna
Den internationellt prisbelönta manskören Aleron från Filippinerna är ute på en Europa-turné och besöker nu Rättvik. Christopher Ong Arceo, från Filippinerna har turnerat över världen som barytonsolist och dirigent.
ENTRÉ
Fri entré - kollekt
Konsertlängd ca 60 min

Fredag 24 maj kl. 19.30
Konsert med Österåkers barockorkester

”Bach, Händel, Purcell & Don Quixotte”
Karin Dahlberg - sopran
Österåkers barockorkester
Urban Westerlund - orgel och musikalisk ledning
ENTRÉ Fri entré - kollekt

Konsertlängd ca 45 min

Lördag 25 maj kl. 18.00
Musikgudstjänst med festivalens aspiranter och manskör
Aspiranterna är festivalens yngsta deltagare och leds av Joakim Olsson Kruse.
Manskören uppträder med besättningen CTB, vilket innebär att melodistämman sjungs av falsetterande herrar, sk countertenorer. Leds av Christopher Ong Arceo.
REPERTOAR E. Palaruan, J. Olsson Kruse, G. Riedel, T. Tallis, m. fl.
Tomas Jansson, andakt
ENTRÉ Fri entré - kollekt
Konsertlängd ca 45 min

körledare

CHRISTOPHER ONG ARCEO, huvudledare
Christopher är baryton och kördirigent från Filippinerna. Han har studerat i San Francisco och turnerat över världen som barytonsolist och dirigent. Han har grundat och leder ALERON, en internationellt prisbelönt manskör som vi också får äran att lyssna till under festivalen.

JOAKIM OLSSON KRUSE, aspirantkörledare
Joakim är organist och körledare i Västerås domkyrka, där han är ansvarig för återetableringen av gosskören samt leder Mariakören. Tidigare har han grundat gosskörerna i Kristianstad och Karlskrona. Han är vice ordförande i Svenska kyrkans gosskörsförening och en flitig föreläsare om gosskörsbygge.

Erik Tinnis

Kyrkomusiker