Bingsjöstämman - konserter i Bingsjö kapell

medverkande

Kl. 19.00
Två solister: Anders Jakobsson och Anna Ekborg
Anders ”Tjoppe” Jakobsson… ja, vad kan han inte göra med en fiol? Oavsett om han konsertmästar i Dalasinfoniettan, (som han gör dagligdags) lirar tango eller jazz, eller som här, spelar låtar, så gör han det med en lust och musikaliskvilja som berör. Anders fick Zorns guldmärke 2016 och har sina folkmusikrötter djupt i Orsamyllan.

Anna Ekborg från Falun går just nu Folkmusikerutbildning på Musikhögskolan i Stockholm. Honfick för några år sedan Påhl Olle-stipendiet för sitt ”mogna, läckra och traditionsmedvetna spel”.
ENTRÉ 100 kr - Biljetter köps i informationsdisken vid bystugan från kl 11.00

Kl. 21.00

Perslåtar
Pers Hans Ohlson, spelmansikon och en av våra största stilbildare, tillsammans med sin son Alexander. Ståtligt fiolspel och ståtliga låtar.
ENTRÉ 100 kr - Biljetter köps i informationsdisken vid bystugan från kl 11.00

Kl. 22.30

”Sång i sommarnatten”
Intim visstuga där du lyssnar till och sjunger tillsammans med Kerstin Sonnbäck m fl. Denna programpunkt är ett samarbete med Dalarnas Spelmansförbunds sångsektion.

FRI ENTRÉ  Värdar: Kerstin Sonnbäck med vänner, DSF:s vissektion

Arrangör: