En präst bryter en oblat.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Komminister till Rasbo pastorat, 100%

Välkommen att söka tjänsten som komminister i Rasbo pastorat.

Rasbo pastorat är beläget drygt 18 km nordost om Uppsala och tillhör Uppsala stift, Uppsala kontrakt. Pastoratet har tre församlingar, Rasbo-Rasbokil, Stavby och Tuna med totalt cirka 5000 invånare. Vi är ett landsortspastorat men har ändå nära till Uppsala. Vi verkar i en bygd som växer och som kan erbjuda goda förutsättningar för ett trivsamt och prisvärt boende. I pastoratet finns tre förskolor och tre grundskolor F-9. Här får du möjlighet att arbeta i en vacker miljö där livsfrågor står i centrum.
Pastoratet är, i de tre församlingarna, väl försedda med ändamålsenliga, fräscha och fina lokaler. I församlingarna har vi en rik och mycket bra verksamhet.
Vi söker dig som helhjärtat vill vara med i arbetet med att förvalta och utveckla församlingsarbetet i Rasbo pastorat.

Tjänsten
Samarbete och tillsammans är två viktiga ledord.
I tjänsten ingår att tjänstgöra i hela pastoratet och tillsammans med kyrkoherden ansvara för sakramentsförvaltning och gudstjänstfirande. Tjänstgöring varannan helg. Vi firar högmässa på söndagarna i någon av våra kyrkor. Övriga dagar firar vi olika gudstjänster där vi möter alltifrån gamla till barn och familjer. Konfirmandundervisningen ingår komministertjänsten liksom att ansvara för andakterna på äldreboendet Vigmund.
Att göra hembesök är naturligt då vi är församlingar på landet. Självklart har du ett eget tjänsterum där du också kan ta emot besök. Vi verkar i en bygd som på riktigt vill ha med kyrkan att göra.

Sista ansökningsdag 15/5

Vi kommer att intervjua löpande.
Tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan, märk din ansökan ”Komminister”.

E-post: rasbo.pastorat@svenskakyrkan.se
Postadress: Rasbo pastorat, Gåvstavägen 3, 755 96 Uppsala

Kontakt: Kyrkoherde Bo Ekstrand
bo.ekstrand@svenskakyrkan.se, tel 018-18 17 71

Kontakt för KyrkA: Liisa Pirinen Johansson, tel 070-416 70 51.