Råneå församling

Kontakt

Råneå församling Besöksadress: Västerlångvägen 6, 95532 RÅNEÅ Telefon: +46(924)57750 E-post till Råneå församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lediga tjänster

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på, och oftast arbete med människor på olika sätt. Vill du vara med i detta arbete finns möjligheten att söka någon av våra tjänster.

Råneå är ett samhälle i Luleå kommun, ca 30 km nordost från Luleå centrum. I Råneå bor ungefär 4000 personer längs två älvdalar, men de flesta bor förstås i centralorten Råneå. Många jobbar i Luleå, men "allt" finns i Råneå; ett centrum med affärer, apotek, bank och busstation, skolor från förskola till högstadium, vårdcentral och många föreningar. Kyrkan står mitt i byn och vi som jobbar i Råneå församling vill dela människors vardag och helg. Förutom gudstjänst varje söndag erbjuder vi också möten och verksamheter för alla åldrar. I Råneå talas många språk eftersom ungefär 200 asylsökande bor här under kortare och längre tid.

Råneå församling söker:

Kantor/Kyrkomusiker 70%

Råneå församling räknas till de lågkyrkliga i Svenska kyrkan och har en stor delaktighet av frivilliga. Musik och musikverksamheten är central i församlingen. Vi har två vuxenkörer; Kyrkokören och Gospelkören, barn och ungdomskör. Vi söker dig, som gärna vill samarbeta med din musikerkollega, präster, församlingspedagog och andra medarbetare i församlingen. Du ska leda Kyrkokören och förstås tjänstgöra vid gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Vi förutsätter att du har kantors- eller organistutbildning och tillhör Svenska kyrkan, delar Svenska kyrkans tro och värderingar. Körkort behövs eftersom församlingen är vidsträckt. Ibland firar vi gudstjänst i kyrkor och kapell både långt borta och nära.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 31 januari till:
Råneå församling
Västerlångvägen 6