En grupp människor sitter i en liten ring och samtalar.
Foto: Shutterstock

Samtalsgrupper om sorg

Du som förlorat en närstående - välkommen till en samtalsgrupp om sorg. Att delta i en samtalsgrupp kan vara ett sätt att bearbeta sorgen. Här får du möta andra som är i liknande situation, dela din berättelse och lyssna till andras.

Olika sorgegrupper

I en samtalsgrupp om sorg ges möjlighet för personer som har mist en närstående att dela erfarenheter. Att tillsammans med andra söka vägar för att leva vidare. Vi har två olika sorgegrupper, Samtalsgrupp om sorg samt Riktad sorgegrupp.

Samtalsgrupp om sorg

Två personer samtalar. En av de håller en porslin-kopp i händerna.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Att mista en närstående är svårt. Detta är en grupp för den som vill dela erfarenheter med andra som upplevt en liknande situation. Gruppen träffas vid sex tillfällen.

Ledare: Emma Nilsson, diakon och Stig Sundström, präst.
Dag och tid: 2 mars kl. 10.00-12.00.
Plats: EFS-kyrkan, Piteå. Malmgatan 5.
Anmälan: Sista anmälan 23 februari till Emma Nilsson, 0911-27 41 13, emma.nilsson@svenskakyrkan.se

Riktad sorgegrupp

Lila blomma som kommer upp ur sprucken asfalt
Att dela sorgen med andra Foto: Shutterstock

För dig som förlorat en närstående genom olycka, suicid eller plötsligt dödsfall. Vi vänder oss till dig som är i yrkesverksam ålder. Gruppen träffas vid sex tillfällen.

Ledare: Linda Jele, diakon och Viktor Fredriksson, präst.
Dag och tid: Gruppen i januari är full, men anmäl dig gärna till nästa start.
Anmälan: Linda Jele 0911-274029, linda.jele@svenskakyrkan.se

Sorgegrupp för barn

Ett par händer kupade runt en miniatyr av en röd Bobbycar.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Information kommer

Löpande intresseanmälan till sorgegrupp

Här kan du anmäla ditt intresse för att delta i en sorgegrupp så kontaktar vi dig.

Vilken grupp tror du passar dig bäst?

En lila blomma och ett ljus ligger på en broschyr med texten Ord till avsked.

Första hjälpen vid sorg

Konkreta tips som gör det lättare att finnas där för någon som sörjer.

En kvinnlig diakon sitter och samtalar med en man och en kvinna.

Samtal och stöd genom hela livet

När något inte blev som man hoppades eller livet har kört ihop sig kan det vara skönt att ha någon att vända sig till. Kyrkan finns här för dig genom hela livet, i med- och motgång.

Klicka på knappen om du behöver lämna sidan snabbt. Då hamnar du på Google istället.

Läs mer om lämna-knappen.