Foto: Shutterstock

PREP - för varaktig kärlek!

Våra relationer påverkas och påfrestas av många faktorer. Piteå församling vill jobba förebyggande för att stärka och skapa hållbarare relationer. Varje år inbjuds därför par till att gå en PREP-kurs.

Kort om PREP
Par som går PREP (The Prevention and Relationship Enhancement Program) får fördjupa sin kunskap om hur man kan lyfta fram och bevara det goda i sitt förhållande och vilka fallgropar man ska försöka undvika att hamna i. Paren får också verktyg för hur man hanterar situationen när man trots allt hamnar i någon av fallgroparna.

PREP passar både par som har en långvarig relation tillsammans och par som har en relativt ny relation. PREP är inte terapi, utan en kurs för par som vill stärka det man har, fördjupa sin kunskap om sig själv och sin partner eller kanske få en nytändning till varandra.

PREP fungerar
PREP bygger på mångårig forskning. Flera studier visar att par som går en PREP-kurs förbättrar sin kommunikation, känner större tillfredsställelse med sin relation och minskar risken för separation.

Två olika upplägg
Helgkurs: Fredag-Söndag med helpension på Hotell Lyktan i Arjeplog
Veckodagskurs: En hel lördag (inklusive lunch och fika) samt tre vardagskvällar kl. 18-21 (inklusive middag och fika)

Kurskostnad
Helgkurs ca 1 000 kr/person (inklusive material och logi med helpension).
Veckodagskurs ca 600 kr/person (inklusive material, lunch, middagar och fika).
Priset är subventionerat av församlingen, för att Er relation är viktig!

Kursinfo
Högst 6 par får plats. Barn kan inte tas med.
Kursen vänder sig inte till par som går i terapi eller anser sig behöva det.
Varje par jobbar enskilt, efter sina behov, utifrån varje tema. Det är Du och din partner som står i fokus! Ingen redovisning sker i storgrupp.

Kursdatum
För aktuell info om kommande kurs, ta kontakt med kursledarna.

Obs! Begränsat antal platser.
Först till kvarn gäller.

Anna-Carin Roos, diakon i Piteå församling, 0911-27 41 30
anna-carin.roos@svenskakyrkan.se

Bo Eriksson, präst vid Älvsby folkhögskola, 070-290 98 75
bo.eriksson@alvsbyfolkhogskola.nu

PREP ges i samverkan med Älvsby folkhögskola och Senus.

Vill du läsa mer om PREP?

Följ länkarna för att ta del av mer information.