Foto: Alex & Martin/IKON

Värmestuga på Kyrkcenter

Nyhet Publicerad

På grund av vägglöss stängdes natthärbärget på Strömgården i Piteå med omedelbar verkan. Nu öppnas värmestuga på Kyrkcenter, Nygatan 23, Piteå. Dock utan sängplatser.

Då härbärget drabbats av vägglöss och tvingats stänga två veckor i förväg har kyrkan valt att öppna värmestuga på Kyrkcenter.  

- Vi vill erbjuda en alternativ lösning och öppnar därför en värmestuga under de kvarvarande två veckorna, säger Mats Björk, kyrkoherde Piteå församling.   

  • Datum: Värmestuga kommer att hållas öppet fram till och med 29 mars kl. 07.00. Vilket var härbärgets planerade stängningsdatum.    
  • Lokal: Kyrkcenter, Nygatan 23 Piteå.
  • Öppettider: Mellan kl. 22.00 - 07.00 alla dagar.

Rutiner är framtagna och härbärgets personal kommer att finnas på plats. Värmestugan erbjuder endast tak över huvudet nattetid, ej några sängplatser.  

Bakgrund
Natthärbärget på Strömgården i Piteå har stängts två veckor före planerad stängning på grund av att lokalerna drabbats av vägglöss. När vägglöss upptäcktes stängdes lokalerna med omedelbar verkan med omtanke för personal och volontärer som vistas i lokalerna. Saneringsarbetet kommer att bli omfattande. 

Läs mer här.