Bild på pappa och barn. Reklam för vårens verksamhetsstart.
Foto: Magnus Aronsson/IKON

Förändrad start för våren 2022

Nyhet Publicerad Ändrad

De flesta pandemirestriktioner tas bort från och med 9 februari. Det innebär att vi kan börja planera för att succesivt återgå till att bjuda in till gudstjänster, konserter och övrig verksamhet. Här nedan kommer datum för verksamhetsstarter löpande uppdateras. Håll utkik!

Församlingen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar all verksamhet efter det. I dagsläget flyttas den planerade starten för de flesta verksamheter fram några veckor. Det finns dock några verksamheter som kan starta upp som planerat, bland annat:

• Vägen vidare
  • Hållplats Foajén
  • Kompassen
  • St Mary/Kyrkstadscaféet

Övrig verksamhet flyttas fram. När verksamhetsfoldern skickades till tryck före jul såg pandemiläget annorlunda ut. Med den osäkerhet som nu råder kan förutsättningar snabbt förändras. Är du osäker och funderar över någon verksamhet finns alla kontaktuppgifter i vårens verksamhetsfolder. Du kan även ringa till expeditionen på: 0911-27 40 80.

Förutom verksamheten påverkas även gudstjänster och lokaluthyrning:

• Gudstjänst och förrättningar – maxgräns 50 personer (allmänna sammankomster).
  • Servering av kyrkkaffe utgår tills vidare.
  • Nattvardsfirandet pausas en tid framöver, i alla fall februari ut. Enskild nattvard erbjuds, kontakta församlingen 0911-27 40 80.
  • Uthyrning av lokaler för exempelvis dopfika och minnesstund – maxgräns 20 personer (privata sammankomster).
  • Expeditionen på Margretelund stänger tills vidare.

För att följa utvecklingen för församlingen finns uppdaterad information i dessa kanaler:

Hemsida: www.svenskakyrkan.se/pitea
Facebook: www.facebook.com/piteaforsamling
Kalender:  www.svkyr.se/piteakommun
Appen Kyrkguiden: www.svenskakyrkan.se/pitea/mobilappen-kyrkguide

Låt oss fortsätta att hjälpas åt att ta hand om varandra!

FRAMFLYTTAD VÅRSTART!

Du är välkommen!

Kanske vill du prova sjunga i kör, vara scout, träffa andra småbarnsföräldrar, mötas och samtala om en god bok eller prova på meditation?

All verksamhet finns här i Piteå. Ofta är aktiviteterna dessutom helt gratis för precis alla som vill vara med. De finansieras av medlemmar i Svenska kyrkan.

Klicka dig vidare till varje verksamhetsområde för att se vårens startdatum.

Klicka här för att läsa verksamhetsfoldern i en nedladdningsbar pdf!

Med reservation för eventuella ändringar med anledning av Corona-pandemin!

Barn och familj

Här har vi samlat olika aktiviteter för barn och familj som till exempel scouterna och Liten och stor. Varmt välkommen!

Ung i kyrkan

Olika grupper med roliga träffar och aktiviteter. Kom, du är välkommen! OBS! Framflyttade startdatum uppdateras löpande.

Mötesplatser för vuxna

I relation till varandra och i gemenskap kan vi växa. Välkommen till vårens grupper och träffar. Flera av verksamheterna har framflyttad start på grund av ökad smittspridning. Gå in och titta på respektive verksamhet. Uppdateras löpande.

Musik och körer

Att sjunga är både roligt och hälsosamt. Glädje åt både utövare och åhörare! Och du, det är kostnadsfritt att delta.

Gudstjänsten är en plats där vi får möta Gud och varandra.

Plats för ditt engagemang

Att bygga församling handlar inte enbart om olika prestationer utan om att dela liv och göra skillnad.

Mångkulturella mötesplatser

Vi vill bygga gemenskap och hjälpa våra nya Pitebor att lära sig svenska. Språket är som bekant nyckeln in i vårt samhälle. Här hittar du också information om församlingens teckenspråkiga verksamhet.

Teckenspråkig verksamhet

I Piteå församling finns sedan 2014 möjlighet att erbjuda dop, vigsel och begravning på teckenspråk.

Sjukhuskyrkan

Stöd i krishantering, samtalspartner vid livets tuffa frågor och omsorg för individen - vid avgörande ögonblick finns Sjukhuskyrkan på plats.

Samtal och stöd

Diakoni, samtal och stöd - Så kan vi stötta dig! Att delta i samtalsgrupperna om sorg är kostnadsfritt.

Diakoni - socialt arbete

Diakoni är Svenska kyrkans sociala arbete och betyder omsorg och respekt för varje människa. Utgångspunkten är glädjen och kärleken från Gud.

Om Piteå församling

I Piteå församling ska alla känna sig välkomna. Det ska finnas aktiviteter som passar många olika intressen och uttryckssätt.