Var med och gör kyrkans klassiker

Nyhet Publicerad

Varför inte börja 2022 med att genomföra en annorlunda klassiker. Istället för att skida, cykla, simma och springa får du be, läsa Bibeln, fira gudstjänst och träna din omtanke om andra.

Det finns flera skäl att lära känna sin kyrka:

• Kanske vill du utforska vad kristen tro handlar om.
  • Kanske ska en ungdom i din närhet konfirmeras och du vill veta mer.
  • Kanske är du ombedd att vara dopfadder och skulle vilja förbereda dig.
  • Kanske undrar du vad kristen tro är och vad kyrkan firar en helt vanlig söndag.

Oavsett vilket – En svenskkyrklig klassiker är något för dig!

Vad är en svenskkyrklig klassiker?

Idén och initiativet kommer från Kyrkans tidning och Jonas Eek, opinionschef, som vid nyår lanserade En svenskkyrklig klassiker. Det är en konkret metod att lära känna kyrkans tro och liv. En möjlighet att lokalt lyfta fram lärande och undervisning

Kyrkans klassiker är ett strukturerat sätt att pröva på bön, bibelläsning, gudstjänst med mera under en period och vägledd av en folder för noteringar.

hur gör jag kyrkans klassiker?

Börja med att ladda ned folder här nedan. Skriv sedan ut den. En enkel instruktion medföljer och noteringar och markeringar görs i foldern allteftersom tiden går.

Foldern finns att ladda ner här!

Läs mer på Kyrkans tidning!