Foto: Shutterstock

Suicidpreventiva dagen 2021

Nyhet Publicerad Ändrad

Fredag 10 september är det suicidpreventiva dagen med ljuständning på Byxtorget och stilla stund i Piteå kyrka. Samma dag erbjuder Folkhälsomyndigheten även en digital konferens på temat.

Självmorden kan minska - var med och tänd ljus

Självmord lämnar efter sig chockade, förvirrade och ledsna familje-medlemmar, vänner och bekanta. På suicidpreventiva dagen kommer det att brinna ljus på Byxtorget för alla som inte längre är med oss.

Fredag 10 september
Byxtorget i Piteå och Piteå kyrka

Program:
12.00-18.00 Ljusmanifestation på Byxtorget i Piteå.
19.00 Stilla stund i Piteå kyrka med musik och reflekterande ord.

Digital konferens med föreläsningar:
På suicidpreventiva dagen 10 september inbjuder Folkhälsomyndigheten till en kostnadsfri konferens på temat ”Livsavgörande samverkan” mellan kl. 9.00-12.30. Så här skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida:

”En nationell digital konferens på den Suicidpreventiva dagen som sätter samordning, samverkan och samarbete i fokus. Med gemensamma krafter kan vi rädda liv!”

Foto: Folkhälsomyndigheten

Den direktsända digitala konferensen innehåller föreläsningar och presentationer, men även paneldiskussioner och inspirerande exempel. Olika teman berörs under den 3,5 timmar långa direktsändningen, bland annat primärvårdens samarbete med psykiatrin, organisatoriska mellanrum, det suicidförebyggande arbetet i transportsystemet, i skolor och kommuner i stort.

Anmälan sker i förväg, senast 8 september.

Klicka här för att komma till Folkhälsomyndighetens sida