Suicidpreventiva dagen

Torsdag 10 september - Suicidpreventiva dagen - en dag för alla som inte längre är med oss. Alla är välkomna.

Den 10 september är det suicidpreventiva dagen. Självmord lämnar efter sig tusentals chockade, förvirrade och ledsna familjemedlemmar, vänner och bekanta. Under dagen kommer det att brinna ljus på Byxtorget för alla som inte längre är med oss.

Program

• 12.00     Ljuständning på torget - då folksamlingar bör undvikas i dessa tider är det ingen talare i år utan ljusen kommer att brinna hela dagen från kl. 12.00.
  • 15.00     Digital föreläsning med Marie-Louise Söderberg, beteendevetare.
  • 16.15     Livechatt med Marie-Louise Söderberg, med möjlighet att ställa frågor.
  • 19.00     Stilla stund i Piteå kyrka med musik och reflekterande ord.

Marie-Louise Söderberg

Bild: Privat

Beteendevetare som har arbetat med frågor kring psykisk hälsa och suicidprevention de senaste 25 åren. Hon har bland annat arbetet inom landstingets psykiatri med kvalitets och utvecklingsfrågor, på NASP: Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa på Ki och som verksamhetsledare på Mind där hon startade Självmordslinjen och Äldretelefonen. De senaste åren har hon arbetat inom Sveriges Stadsmissioner med frågor kring äldres ofrivilliga ensamhet, psykiska och existentiella hälsa och livsberättargrupper. Hon föreläser om fakta kring självmord, riskfaktorer och risksituationer och det svåra samtalet. Om att möta och motivera människor som inte orkar leva att inte ge upp, att stärka deras mod till att söka stöd och hjälp. Ytterst handlar det om att ge hopp!

livechatt med marie-louise söderberg

Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor direkt till Marie-Louise via livechatt (öppnar 10/9 ca kl. 16.15) . Du kan delta på tre olika sätt:

1. För att delta i chatten kopiera länk och klistra in i webbläsare google chrome https://zoom.us/j/98055463482
  2. Delta via zoom appen: Meeting ID: 980 5546 3482
  3. Ring in till mötet: 08-44682488 och ange kod 98055463482#

Suicidpreventiva dagen sker i samarbete mellan Piteå församling och Sensus studieförbund.

Digital ljuständning

Du kan även tända ljus digitalt här: Tänd ett ljus