Less på att sjunga ensam?

Nyhet Publicerad

I vår startar "Lunchkör för män" upp. En timmes körsång med start klockan 12 i Piteå kyrka. Alla deltagare bjuds på lunchmacka.

Alla kan sjunga, dessutom är det både kul och bra för hälsan. Under fyra gånger i vår träffas Lunchkören för män, efteråt bjuds alla deltagare på en lunchmacka. Ingen föranmälan eller kostnad.

Vi startar 25 januari. Välkommen att prova på!

• När: Onsdagar kl. 12.00-13.00
  • Var: Piteå kyrka
  • Fyra gånger: 25/1, 1/2, 8/2 och 15/2

Fakta: Körsång och hälsa

• Halter av hormonet oxytocin ökar vilket gör att du blir mer harmonisk och upplever lugn och ro.
  • Blodtrycket sjunker.
  • Immunförsvaret stärks.
  • Testosteronhalten i saliven ökar vilket har en uppbyggande effekt på vävnaderna i kroppen.
  • Mängden fibrinogen, det protein som gör att blodet levrar sig, minskar.
  • Ditt psyke påverkas så att du känner dig stark, glad och full av energi.
  • Källa: Riksförbundet HjärtLung
En blond kvinna dricker kaffe.

Mötesplatser för daglediga

I relation till varandra och i gemenskap kan vi växa. Välkommen till grupper och träffar för dig som är ledig på dagen.

Spela innebandy med Nils

Nils Nordenstorm, präst i Piteå församling, är en i gänget som träffas i Munksunds sporthall på söndagskvällar. Han hoppas att du också vill vara med och spela.

Vuxenkörer

Vare sig du är en glad nybörjare som älskar att sjunga eller har vana från att sjunga avancerat flerstämmigt efter noter finns en kör för dig.