En dag i stillhet och gemenskap

Nyhet Publicerad Ändrad

Välkommen till en heldag i tystnad, vila och gemenskap. Den 18 mars är vårens retreat i Öjeby kyrka. Anmäl dig idag - begränsat antal platser.

Retreatdag

  • Dag: Lördag 18 mars
  • Tid: Kl. 9.30-17.00
  • Plats: Öjeby kyrka & Margretelund
  • Anmälan: Senast 10 mars
    • Till Anna-Karin Jonsson, 0911-27 41 31 eller anna-karin.jonsson2@svenskakyrkan.se

Nyfiken på vad retreat är?

En heldag i tystnad – men vad mer då? Anna-Karin Jonsson berättar lite mer om vårens retreatdag. 

Det är inte första gången församlingen anordnar Retreat, tidigare har det varit i både Piteå kyrka och i Öjebyn, men denna gången blir det i Öjeby kyrka och på Margretelund.
– Retreat är ett sätt att hämta andan, hinna tänka klart, ägna tid till att läsa, be, och helt enkelt stanna av och jag skulle nog också säga, att få påminna sig om Guds närvaro.

Fascinerande nog så kan saker och ting hinna landa när man tar sig tid att stanna av, även om det bara är för en dag.

Anna-Karin Jonsson

Enkel gemenskap

Retreat är ett bra alternativ för den som vill ha gemenskap utan krav på att behöva vara social. Man behöver inte vara väldigt hemma i den kyrkliga miljön men vara beredd på att vi håller till i kyrkan, ber och sjunger psalmer.
– Retreat finns i många olika former och oftast pågår den i flera dygn. Så det här är en lightvariant, berättar Anna-Karin som till vardags är präst och biträdande kyrkoherde i Piteå församling.

Innehållet kommer att variera mellan att sitta tillsammans om man vill, samling med kortare föredrag, att läsa eller måla och det blir även ledd meditation med Inger och Ulla där man får hjälp med sittpositioner och enklare avslappningsövningar.
– Vi kommer även att ge möjlighet till enskilda samtal om man vill, med en präst eller diakon. Bra att komma ihåg är att vi alltid jobbar med tystnadsplikt.

Gruppen kommer att äta lunch tillsammans och sedan avslutas dagen avslutas med en enklare mässa i kyrkan.
– Fascinerande nog så kan saker och ting hinna landa när man tar sig tid att stanna av, även om det bara är för en dag.