Ett barn lägger en blomma i en äldre persons hand.
Foto: Shutterstock

Prövningens stund!

Nyhet Publicerad

Jag kan bara försöka förstå den fasa som de som bor i Ukraina lever i. Plötsligt fick ”prövningens stund” ett ansikte och en verklighet när jag ser vad som sker.

Samtidigt inleds fastan, kyrkans förberedelsetid på väg mot påsken, med just den rubriken, prövningens stund. Att ondska och egoism alltid utmanar kärlek, fred och gemenskap är tyvärr inget nytt, men den brutalitet som kommer så nära idag i krigets verklighet gör kampen mot ondskan central och nödvändig. Vad kan vi som tror på fred, demokrati och rättvisa göra? Hat och vilja att ge igen är mänskliga reaktioner men vi behöver vi rusta oss med ett engagemang som drivs av omtanke och kärlek och inte av vedergällning och hat.

Låt oss samla alla goda krafter för dom som behöver vår hjälp. Det finns många sätt att stödja genom olika organisationer och kanaler. Act Svenska Kyrkan har en särskild insamlingskanal med humanitärt stöd till folket i Ukraina. I våra gudstjänster och andakter kan du vara en del i bönen för de drabbade i Ukraina. Du kan gå till kyrkorummet bara för att sitta ner för en stund i stillhet. Kyrkan finns också där för dig som oroar dig eller vill tala med en diakon eller präst.

Viktiga saker ska man göra tillsammans!
/Richard Asplund, kyrkoherde

LÅT OSS SAMLA VÅRA KRAFTER I BÖN OCH HANDLING FÖR DE SOM BEHÖVER VÅRT STÖD.

• Behöver du prata med någon? Kontaktuppgifter finns på vår personalsida
    Du kan också ringa direkt till växeln 0911-27 40 00.
  • Gudstjänster och verksamhet, se vår kalender.
  • Sitt en stund i stillhet - Öjeby kyrka är öppen vardagar kl. 08.00-14.00
    och Piteå kyrka måndag, onsdag - fredag kl. 08.00-14.00.
  • Ge en gåva – här finns information om hur du kan bidra till Act:s insamling till Ukraina.