Foto: Helikopter/Festspelen i Piteå

Piteå församling är en del av musikfesten

Nyhet Publicerad Ändrad

16-20 juni är det dags för Festspelen i Piteå, musikfesten som förenar olika musikgenrer. Här hittar du Piteå församlings del av programmet.

Redan på Festspelens första dag har Piteå församling två arrangemang i samarbete med Festspelen: Guidning i Piteå kyrka med pedagog Eva Werner. Kom och lär dig mer om en av Piteås unika kulturskatter – Piteå kyrka. Senare på kvällen bjuder församlingen in till midnattsmässa med Helén Johansson och Ewa Edström.

Onsdag 20 juni, på Festspelens sista dag, hålls en välgörenhetskonsert till förmån för Svenska kyrkans internationella arbete och dess sommarkampanj – "När fotbollen blir livsviktig". Sjunger gör elever från Jean-Ronald Lafonds sångkurs. Från församlingen medverkar bland andra Sara Lind, pedagog, som finns på plats i kyrkan för att berätta om insamlingsmålet. Svenska kyrkans internationella arbete stödjer genom kampanjen fritidsaktiviteter för tjejer och killar i flyktingläger världen om. Genom att samarbeta i exempelvis ett fotbollslag lär de känna varandra, vilket motverkar konflikter och skapar en tryggare tillvaro utan våld. 

Program

Lördag 16 juni kl. 11.00 i Piteå kyrka
Guidad tur i Piteå kyrka med Ewa Werner.

Lördag 16 juni kl. 00.00 i Piteå kyrka
Midnattsmässa med Helén Johansson och Ewa Edström.

Onsdag 20 juni kl. 18.00 i Öjeby kyrka
Välgörenhetskonsert. Sjunger gör elever från Jean-Ronald Lafonds sångkurs.

Till dessa programpunkter är det fri entré.