Natthärbärget stänger

Nyhet Publicerad

På grund av vägglöss stänger natthärbärget på Strömgården i Piteå med omedelbar verkan. Nu söker kyrkan tillsammans med samverkanspartners alternativa lösningar.

Ungefär två veckor innan planerad stängning har några rum i härbärgets lokaler drabbats av vägglöss. I och med att saneringsarbetet är omfattande stänger härbärget med omedelbar verkan och öppnar inte igen för säsongen.
– Att vi tvingas stänga natthärbärget i förtid känns tungt. Nu söker vi alternativ, säger Mats Björk, kyrkoherde i Piteå församling.

Att lokalerna drabbats av vägglöss upptäcktes tidigare i veckan. Härbärget stängs med omtanke för personal och volontärer som vistas i lokalerna.
– Det känns jättetråkigt att vi inte kan göra något för människor som är i stor nöd och som fryser, men vi har inget val i dagsläget. Vi känner ett stort ansvar för personal och volontärer och vill inte att de ska drabbas, säger Anna-Sara Brännström, projektledare, och tillägger:
– Vi förstår att beskedet tas emot av förtvivlan hos många som behöver natthärbärget, men vi hoppas att tillsammans med personal och volontärer kunna ordna en lösning för kommande veckor.

Kontaktpersoner:
Mats Björk, kyrkoherde i Piteå församling, 0911-27 40 37.
Anna-Sara Brännström, projektledare för härbärget, 0911-27 41 20.