Foto: Mikael Sundkvist

Musik- och Filmprojektet Min stad

Nyhet Publicerad

Min Stad är ett nytt låt-och filmprojekt med syfte att få gamla och nya Piteåhjärtan att slå i takt. Piteå församling är stolt samarbetspartner.

Projektägare är Susanna Lindmark, Zagazing och Mikael Sundkvist, P-town Production. Partners är Piteå kommun, Piteå församling, KUST Hotell.

Just nu ligger Min stad som Veckans färsking på P4 Norrbotten - lyssna och njut: Min stad med Susanna Lindmark

Min stad finns även på Spotify. 

Bakgrund

Min Stad började när två kreatörer drack kaffe..

Det var våren 2017. Susanna och Mikael drack en kopp kaffe och reflekterade över att Piteås skyline och sammansättning av människor förändrats på kort tid. Vilka utmaningar och möjligheter det innebar. Hur musik och film kan bygga broar mellan människor, bygga identitet och skapa framtidstro.

Innan mötet var över sa Mikael “du som är kompositör Susanna, kan inte du skriva en ny Piteålåt som fångar vart vi är idag och som för oss till framtiden? Med vibbar som Öppna Landskap av Ulf Lundell.”
Det Mikael skojade om tog Susanna på största allvar. Två veckor senare var låten skriven och processen var igång.

Piteå församling, KUST Hotell och Piteå kommun blev Min Stads första partners.
Gustav Afsahi fick jobbet att producera låten. Den 12 oktober 2019 spelades låten live för första gången när Småstaden i Piteå firade 30 år. I samband med Piteå Business Awards den 8 november släpptes låten officiellt på Spotify.

Nästa steg i projektet blir att finansiera en ny version av låten med flera sångare, en version som ska användas till en musikvideo där dans får en central roll. Drömmen är att låten Min Stad ska spelas vid invigningar, när skolelever tar examen, som ett verktyg när nyanlända lär sig det svenska språket, när studenter kommer till Piteå, och hemma i stugorna såklart.

Min Stad är en låt som alla får sjunga med till, vi hoppas du tycker om den.