Foto: Freepik.com

Meditation våren 2020

Nyhet Publicerad

Välkommen till vårens meditation i Piteå kyrka. Start tisdag 21 januari kl. 12.00.

Vi behöver balans i livet, med både vila och arbete. I vår tid har vi ofta för lite av paus. Vi rusar på och missar ofta både oss själva och andra. Meditation kan hjälpa oss att stanna av, hinna ifatt ”vår själ”.

Tisdagar kl. 12.00-13.00
Piteå kyrka
Nybörjare är välkomna kl. 11.30 för introduktion - kanske vill du ha hjälp med sittställning med mera. 

vårens datum

21 januari
28 januari
4 februari
11 februari
18 februari
25 februari
3 mars
10 mars
17 mars
24 mars - sista gången för terminen

introduktion till kristen djupmeditation 

Meditation innebär att sitta sig till stillhet. Vi behöver balans i livet, med både vila och arbete. I vår tid har vi ofta för lite av paus. Vi rusar på och missar ofta både oss själva och andra. Meditation kan hjälpa oss att stanna av, hinna ifatt ”vår själ”, lättare kunna vara närvarande och bättre hantera de situationer vi är i.

Kroppen och sittställningen är av central betydelse i meditation. Att sitta i balans, i kroppens lodlinje och med så lite spänning som möjligt hjälper dig att nå inre och yttre stillhet. Sittställningen gör det möjligt att spänna av och ge utrymme för andningen. Den fria andningen, i kroppens egen takt, ger dig hjälp till stillhet: Du kan tänka att du andas ut oro och andas in vila och frid. Liksom andningen får komma och gå fritt, försöker du även låta tankarna som kommer och går passera utan att fästa någon vikt vid dem eller värdera dem. Det är inte alldeles enkelt. Men övning ger färdighet!

Meditation är också ordlös bön. Att sitta några stycken tillsammans i tystnad i Piteå kyrka är en förunderligt mäktig och fascinerande upplevelse. Vi hjälper varandra att vara närvarande i det som sker. Vi bär varandra genom tystnaden och stillheten. Och mitt i allt detta så öppnar vi även våra hjärtan och innersta rum för Guds närvaro och kärlek.
Välkommen!