Jazz och gospel när Emma Bogren och Öjeby kyrkokör uppträder med Passion Music

Nyhet Publicerad Ändrad

Upplev påskbudskapet i en ny musikalisk skepnad. Öjeby kyrkokör med solist Emma Bogren och ensemble presenterar Will Todd’s Passion Music, ett spännande och varierat verk med inslag av både jazz, gospel och traditionell musik.

Söndagen den 2 april är det Sverigepremiär för verket Passion music komponerat av Will Todd - ett spännande körverk influerat av jazzfärgringar, här framfört med gospelsolist Emma Bogren, musiker och Öjeby kyrkokör under ledning av Lars Nilsson.

Passion music av Will Todd

• Var: Öjeby kyrka
  • Dag: Söndag 2 april
  • Tid: kl. 18.00

Deltagande musiker: Adrian Bohlin, piano, Magnus Wiklund, kontrabas, Isak Nilsson trummor, Johan Tegheim, pukor, Mattias Jonsson och Jonas Wiklund, trumpet, Jerry Winblad von Walter, saxofon och Lars Ullberg, trombon.

Will todd – en riktig favorit

Öjeby kyrkokör har de senaste åren upptäckt flera godbitar av denne tonsättare.

- Redan första gången jag hörde detta verk på Spotify så visste jag att detta måste vi bara få framföra i Öjebyn, säger körledan Lars Nilsson.

- Som ledare för Öjeby kyrkokör, som vuxit rejält på sista tiden, är det en förmån att få arbeta tillsammans med detta verk. Körens nivå har gradvis höjts och ligger numera på en väldigt hög konstnärlig nivå.

Mer om Passion Music och Will Todd

• Passion Music beställdes av Will Todd – en av Storbritanniens mest populära körkompositörer – till körerna i St Martin-in-the-Fields.
  • Verket är ännu en ”fusion” av jazz och körmusik som vi tidigare fått del av i hans ”Mass in Blue” som har framförts hundratals gånger över hela världen. Samma influenser ingjuter också Jazz Missa Brevis, och blåser nytt liv i texterna till den latinska mässan.
  • Lyssna på musik från och introduktion till Passion Music (från uruppförandet i England) Länk till Youtube öppnas i nytt fönster