Gökotta på Stadsbergets topp

Nyhet Publicerad

Välkommen till utomhusgudstjänst på toppen av parkeringshuset Stadsberget. Torsdag 18 maj kl. 09.00

Att delta i en gökotta är ett annorlunda sätt att fira gudstjänst på. Vi firar utomhus på taket av perkeringshuset Stadsberget i centrala piteå. Medverkande: Ola Marklund, präst; Anette Jernelöf, musiker m fl.

OBS! Vid regn ställs denna gudstjänst in (vi hänvisar då till gudstjänst i Piteå kyrka kl 18.00).

Om du vill får  du får du gärna ta med dig en fikakorg, sittunderlag alternativt en hopfällbar stol. 

Dag: Torsdag 18 maj kl. 09.00

Tid: 09.00

Plats: Stadsberget parkeringsdäck, centrala Piteå

 

Ta hissen upp

Vanligast brukar vara att hålla utomhusgudstjänst uppe på ett berg. Vi har valt Stadsberget, inget traditionellt berg men en riktigt bra höjd mitt i centrala Piteå.

På toppen avStadsberget finns sittbänkar och det är enkelt att ta hissen upp för den som inte vill gå via trapporna på insidan eller utsidan av parkeringshuset.

Gökottans traditioner

Enligt tradition brukar man på Kristi himmelsfärds dag söka sig till ett berg för att fira gökotta, i den tid när göken brukar dyka upp i bygden.

Gökotta är ett uttryck för den fågelskådartur som genomförs på många orter i Sverige. Man går helt enkelt upp tidigt för att lyssna på framförallt göken men även andra vårfåglar.

Utomhusgudstjänster är vanligt på Kristi Himmelsfärds dag, som ett sätt att vistas i Guds vackra natur.

 


 

Utomhusgudstjänster är vanligt på Kristi Himmelsfärds dag, som ett sätt att vistas i Guds vackra natur.

Kristi himmelsfärd

På Kristi himmelsfärds dag lämnade Jesus jorden efter den fyrtio dagar långa uppståndelsen. Han lovade att alltid vara närvarande hos oss, men på ett annat sätt. Kristi Himmelsfärds dag firas ofta med gudstjänst ute i naturen.

Fira pingsthelgen på Storstrand

Välkommen till ekumeniskt pingstfirande. Arrangerar gör Piteå kristina råd i samarbete med Compassion Sverige.  En helg med olika teman men med samma syfte - att du ska bli stärkt i din tro på Jesus!