Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Fira pingst på Storstrand!

Nyhet Publicerad

Piteå kristna råd ordnar en helg fylld av seminarier, gudstjänster och musik den 3-5 juni under rubriken "Dela tro".

Temat för i år är ”Dela tro!” – ett ämne som kan fylla oss med både glädje och förväntningar, men också oro. Men om vi tänker efter har vi nog alla mött någon som delat tro med oss, och tänker vi lite till ser vi att det har haft stor betydelse för oss. Men hur göra detta idag? Eller snarare, hur leva detta idag? Temat kommer att komma med ur olika synvinklar i alla samlingar – gudstjänster, seminarier och sång. Till firandet hör också böneveckan från Kristi himmelsfärdsdag och framåt. Se programmet längre ner.  Välkomna!

PKRs styrelse

Helgens huvudtalare är Ida-Maria Brengesjö och Carl-Henric Jaktlund. Ida-Maria är pastor, församlingsutvecklare och evangelist inom Equmeniakyrkan. Carl-Henric är pastor, författare, krönikör och nationell ledare för Alpha Sverige. Piteå kristna råd är det ekumeniska (samkristna) organet i Piteåbygden. PKR vill verka för enhet mellan enskilda kristna och församlingar, samt för spridandet av evangeliet om Jesus Kristus. Se mer på https://www.facebook.com/piteakristnarad

Storstrands läger- och kursgård drivs ekumeniskt. Storstrand har verksamhet året runt med konferens, camping, logi, restaurang, läger, gudstjänster, konserter och mycket mer. Se mer på www.storstrand.nu.

Arr: Piteå Kristna Råd (PKR) Samarr: Sensus

PROGRAM:

Fredag 3/6 19.00 ”Guds kraft” Stora kapellet.

Ungdomsmöte. Hanna Berglund predikar. Lovsång: Tobias Lindström med team. Möjlighet till personlig förbön. Hamburgare och aktivt efterhäng med KRIK.

Lördag 4/6 10.00-12.00 ”Hjärtats längtan - om att dela tron, vardag som helg” Huvudbyggnaden.

Seminarium med Carl-Henric Jaktlund/Ida-Maria Brengesjö.

12.00 finns lunch att köpa för den som vill.

14.00 Poängjakt med KRIK

14.00-16.00 ”Hur behåller vi dem vi nått - om att vägleda unga och äldre till en tro som bär” Huvudbyggnaden.

Seminarium med Ida-Maria Brengesjö och Carl-Henric Jaktlund. Ingen anmälan krävs.

14.00-16.00 ”Som ett ackord” Stora kapellet.

Sångseminarium. Välkommen att vara med i denna ekumeniska kör där vi sjunger psalmer, hymner och lovsånger tillsammans under ledning av Rickard Tjernlund, församlingsmusiker i Norrfjärdens församling.

17.00 finns middag att köpa för den som vill

19.00 ”Dela liv - dela tro” Stora kapellet.

Gudstjänst med delande och vittnesbörd. Carl-Henric Jaktlund/Ida-Maria Brengesjö med flera. Den ekumeniska kören från sångseminariet med Rickard Tjernlund leder sången. Mötesledare Jonas Carlzon. Servering efter gudstjänsten.

Söndag 5/6, 11.00 ”Förenade av Anden” Stora kapellet.

Gudstjänst. Ida-Maria Brengesjö/Carl-Henric Jaktlund. Musik: Mona Hammerin och Samuel Bernberg. Mötesledare Ola Marklund. Barnsamling i strandkapellet under gudstjänsten. Marianne Hellgren med flera. Servering efter gudstjänsten.

Böneveckan, Strandkapellet, Storstrand 19.00

Inom parentes vilken församling som ansvarar för att leda bönen. Torsdag 26/5 (Tallhedskyrkan) Fredag 27/5 (Betel Rosvik) Lördag 28/5 (Hortlax EFS) Söndag 29/5 (Kustkyrkan Jävre) Måndag 30/5 (Ny Generation) Tisdag 31/5 (EFS Hortlaxkretsen) Onsdag 1/6 (Hortlax EFS) Torsdag 2/6 (Norrfjärdens församling)