Foto: Piteå idrottsförening

Rödvit jul

Nyhet Publicerad

Alla ska få möjligheten till en minnesvärd jul. Därför startar nu initiativet Rödvit Jul tillsammans med Piteå idrottsförening, Piteå IF FF, och Svenska kyrkan Piteå församling.

Rödvit jul

Tillsammans med supportrar, medlemmar och samarbetspartners hoppas Piteå idrottsförening kunna hjälpa ekonomiskt utsatta familjer att få en bättre jul.

Tillsammans med Svenska kyrkan Piteå församling samlar föreningen nu in pengar som kommer gå till matkassar och julklappar till dessa familjer.
– För oss som en av Norrbottens största ungdomsföreningar vill vi ta ett stort ansvar även utanför fotbollsplanen för att förbättra samhället. Förhoppningsvis kan vi tillsammans med Svenska kyrkan Piteå församling göra stor skillnad för dessa familjer genom era bidrag, säger Jens Hedström, vice ordförande Piteå IF FF.

Svenska kyrkan Piteå församling vill vara med och bidra till att personer i utsatta livssituationer får ett ekonomiskt stöd. I Piteå församling arbetar diakonerna med att koordinera församlingens hjälpverksamhet. Alla människors behov ser olika ut: det kan vara ekonomiska problem, sjukdom, missbruk, ensamhet och sorgebearbetning. Församlingen stöttar bland annat genom samtal och hjälp i kontakt med myndigheter. När alla alternativ för ekonomiskt stöd är uttömda har Piteå församling en akutkassa där privatpersoner kan ansöka om hjälp i den akuta situationen.

Församlingen ger aldrig ut pengar utan ger rekvisitioner till mat och kläder för att säkerställa att pengarna används till det de är avsedda för.
– Tack vare det ekonomiska stöd som Piteå församling får förmedla genom detta samarbete, Rödvit jul, kan vi fortsätta det viktiga arbetet att förbättra vardagen för de som lever i en utsatt situation och hjälpa dem till ett hitta en väg framåt, säger Karin Lundberg, verksamhetschef i Piteå församling.

Så här kan du hjälpa till:

Både privatpersoner och företag kan bidra till Rödvit Jul.

Bidra gör man genom att köpa en matkasse för 500 kr/st eller skänka valfritt belopp till swishnummer 123 629 45 57. Eventuellt överskott från matkassarna kommer gå till att köpa Piteå Presentkort som familjerna får för julklappsinköp till familjen. Till varje paket som levereras kommer vi även lägga till matchbiljetter för kommande säsong, så familjerna förhoppningsvis får gå och titta på fotboll kommande säsong.