Bild på Marie-Louise Söderberg.
Foto: Sensus

Att tala om självmord är ett skydd för livet

Nyhet Publicerad

Missade du föreläsningen med Marie-Louise Söderberg på Suicidpreventiva dagen? Ingen fara, du kan se den här:

Tips!

Mind delar ut 10 råd som kan vara ett stöd om du vill hjälpa någon med självmordstankar. Läs Minds 10 råd (pdf.fil öppnas i nytt fönster)

Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris. 

Vem är Marie-Louise Söderberg?

Beteendevetare som har arbetat med frågor kring psykisk hälsa och suicidprevention de senaste 25 åren. Hon har bland annat arbetet inom landstingets psykiatri med kvalitets och utvecklingsfrågor, på NASP: Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa på Ki och som verksamhetsledare på Mind där hon startade Självmordslinjen och Äldretelefonen. De senaste åren har hon arbetat inom Sveriges Stadsmissioner med frågor kring äldres ofrivilliga ensamhet, psykiska och existentiella hälsa och livsberättargrupper. Hon föreläser om fakta kring självmord, riskfaktorer och risksituationer och det svåra samtalet. Om att möta och motivera människor som inte orkar leva att inte ge upp, att stärka deras mod till att söka stöd och hjälp. Ytterst handlar det om att ge hopp!

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.