Att skaffa barn är ingen självklarhet

Nyhet Publicerad

Måndag 28 januari kl. 18.00 är det dags för en föreläsning om ett angeläget ämne: ofrivillig barnlöshet. Christina Lund föreläser i Kyrkcenter.

Christina Lund om den emotionella berg-och dalbanan runt livets stora fråga barn eller inte barn. En livsberättelse som förhoppningsvis mynnar ut i en samtalskväll i ämnet ofrivillig barnlöshet, adoption och andra alternativ i livet. Personal från Piteå församling finns med under kvällen.

Måndag 28 januari kl. 18.00
Kyrkcenter, Nygatan 23
Fri entré

”Är det inte dags snart? Den ständiga frågan som jag möttes av och sedan: klappen på magen. Tänk om jag inte kan få barn eller om jag inte vill ha barn? Det är väl ändå min ensak. Sedan kom beskedet att det var nästintill omöjligt för oss att kunna få barn på ”vanlig väg”.

Många är drabbade av ofrivillig barnlöshet och bär på en enorm sorg. En del tappar hoppet och ger upp. I vissa fall går relationen upp i rök. Hur kan vi hantera detta?
Genom att bryta tystnaden hoppas jag att min livshistoria kan få vara till hjälp för en del människor i liknande situation. Vare sig du är mitt i det, står på sidan om eller gått vidare.”