Other languages with Google Translate

Förprojekt Pite missionen

Utifrån ökade behov av stöd för utsatta grupper i samhället har Piteå Kristna Råd (PKR) och Piteå kommun fört samtal om hur man tillsammans kan möta detta behov. För att utreda möjligheter, resurser och behov har ett förprojekt inletts: Pite missionen.

Piteå församling, en del av PKR, har initierat förprojektet och anställt en projektledare på 50 % under 2016 som ska arbeta med att ta fram ett underlag, bygga nätverk och uppskatta kostnader för att etablera Pite missionen.

Syfte och mål
Syftet är att ta fram ett beslutsunderlag till ett eventuellt längre projekt med avsikt att starta upp en lokal stadsmission – Pite missionen i samverkan med flera aktörer. Förprojektet ska definiera målgrupp, behov, verksamheter och ekonomiska ramar. Begreppet stadsmission är skyddat därav namnet Pite missionen.

• Projekttid: 1 januari 2016 – 31 december 2016