Other languages with Google Translate

Gudstjänsten är en plats där vi får möta Gud och varandra.

Här finns utrymme för livet som helhet: sorg och glädje, barn och vuxna, tystnad och ljud, stillhet och rörelse - allt som definierar oss som människor. Här finns utrymme för vår djupaste längtan, det som vi kanske inte ens har ord för. Här finns utrymme för att bara vara, men också för engagemang. Välkommen vem du än är!

I församlingens kyrkor firas gudstjänster av olika slag, olika dagar och olika tider, se i kalendern. En gudstjänst är alltid öppen för alla.

Gudstjänsten är centrum i församlingens liv. Varje söndag firas olika former av gudstjänst i Piteå församlings kyrkor. Predikoturerna i Piteå-Tidningen, församlingens hemsida och affischer i församlingshem och kyrkor berättar om vilken typ av gudstjänst som firas kommande söndag. Varje söndag firas gudstjänst med nattvard i någon av församlingens kyrkor. I Öjeby kyrka och i Piteå kyrka tänds ljus för de som nyligen döpts och de som nyligen avlidit.

Varje vecka samlas människor på Piteå sjukhus samt något/några av församlingens servicehus för sångstund/andakt och gemenskap.

I Piteå församling firas också dopgudstjänster, konfirmationsgudstjänster, vigselgudstjänster, begravningsgudstjänster, teckenspråkiga gudstjänster och regnbågsgudstjänster.

Har du tankar om gudstjänsterna – kom in och lufta dem!

Församlingsexpedition i piteå

Nygatan 23
941 31 PITEÅ
Tfn: 0911-27 40 00
Expeditionen i stan har öppet vardagar 8.00-16.00 (stängt för lunch 12.00-13.00)

Församlingsexpedition i öjebyn

Affärsgatan 17
943 31 ÖJEBYN
Tfn: 0911-27 40 00
Expeditionen i Öjebyn är öppen tis, tors kl. 8.00-12.00.

Oblater

De oblater vi använder i nattvarden i Piteå församling är ekologiska och glutenfria men de kan innehålla spår av mjölkprotein, laktos, soja och lupinmjöl.

Oblater - nattvardsbrödet. Ordet oblat kommer av latinets oblatum, som betyder det framsatta, det offrade, ursprungligen det framsatta brödet som de första kristna medförde till sina nattvardsmåltider. Brödet är symbol för evigt liv.