Gloria – församlingstidning

Nytt nummer! Måndag 15 juni landar sommarens nummer av Gloria i brevlådan.

Vid Glorias pressläggning var det oklart hur utvecklingen av Covid-19 skulle påverka verksamheten i sommar.

Det blir sommar!

Det blir sommar! Det känns fint att kunna säga det: Det blir sommar. I en tid av mycket ovisshet kan vi i alla fall vara säkra på det. Det blir sommar.

Hela våren har varit märklig och det är inte över än. Vi måste hålla ut, hålla avstånd och lyssna till myndigheternas rekommendationer. Det är tufft men i det mörka finns det också ljus. Det märks i den enorma viljan som finns. Viljan att engagera sig, viljan att hjälpa till. Företag, sjukvård, privatpersoner, kommun och kyrka, alla sluter upp och gör vad de kan.

Det påverkar oss, i stort och i smått. Piteå församling har påverkats och fått ställa om verksamhet. Den digitala närvaron har ökat med Veckans andakt, Veckans psalm, Veckans gäst, radioandakter, sång- och lekstunder med mera. En telefonjour och hjälp med matinköp är också exempel på hur församlingen ställt om. Läs mer på sidan fem. På sidan sju kan du som vanligt läsa Ord på vägen från Mats Björk med en hälsning till församlingen.

Framför oss ligger ljusa nätter, förhoppningsvis mycket sol och värme, och inte minst – möjligheten att få varva ned. Kanske med ett korsord, som du hittar på sista sidan i tidningen? Men vi börjar sommarnumret med prästen Simon Jonssons text om en sommar i parentes.

Med hopp om en fin sommar!
Magnus och Sara

Om du vill läsa det senaste samt tidigare nummer finns de på sidan Tidigare utgivna Gloria (öppnas i nytt fönster).

Du kan även läsa senaste numret via lssuu-länken här nedanför, klicka på bilden för att komma till sidan.

Redaktörer

Sara Andersson och Magnus Borg

Ansvarig utgivare

Mats Björk, kyrkoherde

Korsordsvinnare

Vinnarna från korsord nr 3 och nr 4, 2019:

Vinnarna från Gloria nr 3 och Gloria nr 4 presenteras i vårnumret av Gloria, 2020.

Klicka på bilden ovan för att läsa tidningen i helskärmsläge. Du kan också ladda ner den som en PDF-fil  genom att gå till sidan:
Tidigare utgivna Gloria

Om Gloria

Gloria är Piteå församlings församlingstidning som ges ut med fyra nummer per år. Här vill vi lyfta tankar om livet, tro, hopp och kärlek samt ett urval om kommande händelser i församlingens verksamhet.

Vi vill med tidningen nå ut till alla församlingsbor och berätta om vår verksamhet. Vi vill att församlingsbor skall känna att Gloria är deras församlingstidning. Har ni därför tips eller önskemål om vad ni vill läsa, hör av er till oss!

har du inte fått Gloria?

Ibland kan det hända att det blir missar med utdelningen. Hör av dig till pitea.info@svenskakyrkan.se med namn och adress så ordnar vi det.