Foto: Alex & Martin IKON

Gloria – församlingstidning

Nytt nummer! Måndag 28 juni landar sommarnumret av Gloria i brevlådan.

Mycket har hänt sedan mars 2020

Framför oss ligger ljusa sommarnätter. Och visst känns det som om vi är på väg att lämna ett stort mörker. En tid av ovisshet, restriktioner och direktiv. Och inte minst – längtan. Längtan tillbaka till en normal vardag, en vardag som vi kände oss trygga i.

Mycket har hänt sedan mars 2020 när pandemin utbröt ordentligt. Att summera alla händelser är förstås nästintill omöjligt. Kyrkan har fått ställa om sin verksamhet betydligt, och det har märkts på många olika fronter i verksamheten. Det har märkts på alla möten mellan människor som plötsligt uteblev eller fick hitta digitala former. Vi har längtat tillbaka, och många har längtat till kyrkan.

Samtidigt är det svårt att veta vad vi längtar efter. Kan vardagen någonsin kännas ”normal” och som vanlig igen? Det får nog helt enkelt tiden utvisa. För även om restriktionerna ser ut att lätta och antal vaccinerade ökar dröjer det ännu en tid tills mörkret och ovissheten avtagit helt. Vi måste fortsätta hålla ut, hålla avstånd och lyssna till myndigheternas rekommendationer.

I det här numret av Gloria handlar det om just längtan. Prästen Simon Jonsson skriver om att mänskligheten det senaste året har genomgått ett eldprov i att längta. Simon Jonssons tänkvärda text finns på sida fyra. Kyrkoherde Richard Asplund lyfter ordet längtan ur ett annat perspektiv, nämligen efterlängtad. Så här skriver han: ”Men hur det än är känns det skönt att veta att oavsett vem jag är eller var jag är, så är jag efterlängtad!” Läs kyrkoherdens Ord på vägen på sida sju.

Sommarnumret av Gloria bjuder även på information om sommarens öppna verksamheter, bland annat i Öjeby kyrkstad. Givetvis finns korsordet med också. Du hittar det på sista sidan.

Med hopp om en fin sommar!
Magnus och Sara

Om du vill läsa det senaste samt tidigare nummer finns de på sidan Tidigare utgivna Gloria (öppnas i nytt fönster).

Du kan även läsa senaste numret via lssuu-länken här nedanför, klicka på bilden för att komma till sidan.

Redaktörer

Sara Andersson och Magnus Borg

Ansvarig utgivare

Richard Asplund, kyrkoherde

Korsordsvinnare

Vinnarna från korsord nr 3, 2020:
Nr 1: Inger Forsberg
Nr 2: MajBritt Juuso
Nr 3: Inger Berglund

Klicka på bilden ovan för att läsa tidningen i helskärmsläge. Du kan också ladda ner den som en PDF-fil  genom att gå till sidan:
Tidigare utgivna Gloria

Om Gloria

Gloria är Piteå församlings församlingstidning som ges ut med fyra nummer per år. Här vill vi lyfta tankar om livet, tro, hopp och kärlek samt ett urval om kommande händelser i församlingens verksamhet.

Vi vill med tidningen nå ut till alla församlingsbor och berätta om vår verksamhet. Vi vill att församlingsbor skall känna att Gloria är deras församlingstidning. Har ni därför tips eller önskemål om vad ni vill läsa, hör av er till oss!

har du inte fått Gloria?

Ibland kan det hända att det blir missar med utdelningen. Hör av dig till pitea.info@svenskakyrkan.se med namn och adress så ordnar vi det.

Richard Asplund

Piteå församling