Foto: Maria Fäldt

Gloria – församlingstidning

Nytt nummer! Måndag 21 december landar det nya numret av Gloria i brevlådan.

Du är inte ensam

Det blir en annorlunda jul i år, liksom våren och sommaren har varit annorlunda. Annorlunda behöver inte betyda sämre, utan bara just det - annorlunda. För någon känns det kanske skönt att slippa stressen med förväntningar och allt som ska hinnas med, för en annan känns det jobbigt att inte få träffa släkt och vänner, för en tredje är det ingen skillnad från andra år.

Det här året har präglats av Covid-19, en världsvid pandemi som påverkat globalt men också lokalt. Mycket av det vi har tagit för givet är begränsat eller inställt. Men med det nya året kommer våren, nya oupptäckta dagar, nya möjligheter och nya chanser. Vi hälsar till exempel Piteå församlings nya kyrkoherde Richard Asplund välkommen. På sidan 6 kan du läsa om den blivande kyrkoherden och hans tankar kring att vara kyrka mitt i en pandemi, mångfald och medlemsprognoser.

Även för Piteå församling blir det en annorlunda jul i år utan körsång, adventsgudstjänster i fullsatta kyrkor och luciatåg. Vi får fira på andra sätt. Inspelade andakter och gudstjänster kommer att sändas digitalt via församlingens webbplats. Gudstjänster sänds också via Sveriges radio och SVT. Läs mer på sidan 12.

Behöver du någon att prata med finns kyrkan här. På sidan 5 hittar du flera sätt att kontakta kyrkan. Hör av dig, vi lyssnar.

Numret bjuder som vanligt på Gloria frågar, Ord på vägen, korsord och mycket mer. Men vi börjar numret med julevangeliet enligt prästen Simon Jonsson sidan 3.

Med hopp om en God jul och ett Gott nytt år!
Magnus och Sara

Om du vill läsa det senaste samt tidigare nummer finns de på sidan Tidigare utgivna Gloria (öppnas i nytt fönster).

Du kan även läsa senaste numret via lssuu-länken här nedanför, klicka på bilden för att komma till sidan.

Redaktörer

Sara Andersson och Magnus Borg

Ansvarig utgivare

Anna-Karin Jonsson, tf kyrkoherde

Korsordsvinnare

Vinnarna från korsord nr 2, 2020:
Nr 1: Svante Lindberg
Nr 2: Emelie Hassel
Nr 3: Ulla Franzén

Klicka på bilden ovan för att läsa tidningen i helskärmsläge. Du kan också ladda ner den som en PDF-fil  genom att gå till sidan:
Tidigare utgivna Gloria

Om Gloria

Gloria är Piteå församlings församlingstidning som ges ut med fyra nummer per år. Här vill vi lyfta tankar om livet, tro, hopp och kärlek samt ett urval om kommande händelser i församlingens verksamhet.

Vi vill med tidningen nå ut till alla församlingsbor och berätta om vår verksamhet. Vi vill att församlingsbor skall känna att Gloria är deras församlingstidning. Har ni därför tips eller önskemål om vad ni vill läsa, hör av er till oss!

har du inte fått Gloria?

Ibland kan det hända att det blir missar med utdelningen. Hör av dig till pitea.info@svenskakyrkan.se med namn och adress så ordnar vi det.