Foto: Albin Hillert/IKON

Gloria – församlingstidning

Nytt nummer med utgivning måndag 20 december. Tema: Tillsammans i jul.

Olika perspektiv på julen

Tillsammans i jul. Rubriken för årets sista nummer av Gloria lovar mycket. Och till viss del är den förstås sann. Efter över ett och ett halvt år med restriktioner får julfirandet se ut som vanligt igen. I alla fall är det vad som gäller när Gloria skickas till tryck. Med pandemin har vi lärt oss att inte ta för mycket för givet (och lyssna på myndigheternas rekommendationer). Det är dags igen för körsång med publik i kyrkorna, gudstjänster i de julpyntade kyrkorummen och öppna mötesplatser.
Visst finns det mycket att glädjas över!

Vänder man på perspektivet kan det också se ut så här:
Dags igen för en ensam och isolerad jul. Många vill bara snabbspola förbi julhelgerna, eftersom de väcker olust och ensamhet. För många är julen ingen glädjefylld högtid. Visst, våra ord i den här inledningen kan framstå som klyschor, men trots det: de är sanna. För den som är ensam kan orden ”Tillsammans i jul”
snarare verka som ett hån. Vi förstår det.

När ensamheten ökar ringer många människor till Jourhavande präst. Tjänsten med samtalsjour firar 60 år, och det är fortfarande högt tryck. I mitten av numret kan du läsa mer om Jourhavande präst, en nationell resurs som byggs upp med lokala stöd runt om i hela landet.

Föreningen Länkarna inbjuder även i år till Öppen jul i Kyrkcenter på Nygatan 23. Mötesplatsen fyller en otroligt viktig funktion och bryter den bedövande ensamheten för många. Läs mer på sidan 8. Årets sista nummer bjuder även på Ord på vägen med kyrkoherde Richard Asplund, presentation av jul-
insamlingen från Act Svenska kyrkan, julens program med gudstjänster och givetvis – ett korsord. Men vi börjar med ett kåseri signerat prästen Simon Jonsson.

Trevlig läsning!
Hälsar Sara och Magnus

Om du vill läsa det senaste samt tidigare nummer finns de på sidan Tidigare utgivna Gloria (öppnas i nytt fönster).

Du kan även läsa senaste numret via lssuu-länken här nedanför, klicka på bilden för att komma till sidan.

Redaktörer

Sara Andersson och Magnus Borg

Ansvarig utgivare

Richard Asplund, kyrkoherde

Klicka på bilden ovan för att läsa tidningen i helskärmsläge. Du kan också ladda ner den som en PDF-fil  genom att gå till sidan:
Tidigare utgivna Gloria

Om Gloria

Gloria är Piteå församlings församlingstidning som ges ut med fyra nummer per år. Här vill vi lyfta tankar om livet, tro, hopp och kärlek samt ett urval om kommande händelser i församlingens verksamhet.

Vi vill med tidningen nå ut till alla församlingsbor och berätta om vår verksamhet. Vi vill att församlingsbor skall känna att Gloria är deras församlingstidning. Har ni därför tips eller önskemål om vad ni vill läsa, hör av er till oss!

har du inte fått Gloria?

Ibland kan det hända att det blir missar med utdelningen. Hör av dig till pitea.info@svenskakyrkan.se med namn och adress så ordnar vi det.