Musiker, minst 50%

Sökprofil: Musiker, minst 50 %

Perstorp ligger i norra Skåne och omsluts av underbara bokskogar och sjöar. Församlingen består av drygt 7.000 invånare, varav ungefär 4.500 kyrkotillhöriga och ett arbetslag om cirka 20 anställda. Hit tar man sig lätt med både tåg och bil. Väl framme finner du ett varierat utbud av service med bl.a. en väl utvecklad barnomsorg och med grundskola 1-9.

Organisationsbeskrivning
Arbetslaget inom församlingsverksamheten består av kyrkoherde, tre präster, organist, musiker/kantor, församlingspedagog och församlingsassistent. Kyrkogårdschefen leder de sex vaktmästare som sköter om församlingens tre kyrkogårdar och alla fastigheter. Vår husmor står för servering och sköter tillsammans med lokalvårdaren om trivseln i våra lokaler.
Kansliet består av två administrativ assistenter och en kamrer som sköter församlingens interna administration.
I församlingen finns två kyrkor, Perstorp och Oderljunga med vars ett tillhörande församlingshem. I Perstorps prästgård finns kansliet med församlingsexpedition och arbetsrum för personalen inom församlingsverksamheten. Kyrkogårdschefen och vaktmästarna utgår från kyrkogårdsexpeditionen bredvid Hoppets kapell i Perstorp och från det mindre kyrkogårdskontoret i Oderljunga församlingshem.

Arbetsbeskrivning
Vi lever i en tid då många människor behöver vår omsorg och vår förbön. I Perstorp har vi satt ett mål att under 2021 bli en helt diakonal församling. Varje medarbetare ska rustas i diakoni. Så du som musiker ska i din tjänst ha det diakonala mötet i botten och i varje möte
med människor. Musiken är oerhört viktig hos oss som hos de flesta församlingar och vi tror på tonernas förmåga att nå fram i det ständiga brus vi lever i. Vi ser att du som söker tjänsten är nyfiken och öppen som människa, prestigelös och lyhörd i ett arbetslag som trivs
tillsammans. Vi ser också gärna att du med din erfarenhet bidrar med nya idéer om hur vi kan bedriva diakonal musikverksamhet.

-Utför sedvanliga kyrkomusikaliska arbetsuppgifter vid gudstjänster och kyrkliga handlingar.
-Leder en eller flera av församlingens körer.
-Deltar i arbetet med församlingsbor i alla åldrar för att tillsammans med andra anställda och frivilliga sprida evangeliet.
-Deltar i arbetet med att rekrytera, utbilda, handleda och inspirera frivilliga medarbetare inom församlingsverksamheten.
Arbete på kvällar, helger är i likhet med lägerverksamhet en naturlig del av musikern/kantorns arbete.

Kvalifikationskrav
Du har erfarenhet av kyrkomusikaliskt arbete.
För tjänsten krävs medlemskap i Svenska kyrkan och att du delar kyrkans värderingar.
Det är meriterande om du är eller har varit delaktig i Svenska kyrkans verksamhet.
Du har körkort för personbil (B) och tillgång till bil.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Önskvärda egenskaper och kunskaper
-Du har en musikalisk bredd och brinner för musiken.
-Du uppskattar mötet med människor och har lätt för att skapa relationer.
-Du är genuint intresserad av och har en fallenhet för arbete med barn, ungdomar och familjer.
-Du har hög social kompetens och har lätt för att entusiasmera dom du möter.
-Du ser det som en förmån att arbeta tillsammans med andra, såväl anställda som frivilliga medarbetare.
-Du vill ha ett nära kollegialt samarbete med vår organist och tillsammans med andra lokala förmågor inspirera fler att sjunga.
-Du vill arbeta i ett litet arbetslag, är flexibel och kan rycka in där det behövs.

Sista ansökningsdag är måndagen den 31 oktober 2020
Du sänder din ansökan med CV till:
Pernilla H Olsson/kyrkoherde
Svenska kyrkan i Perstorp
284 21 PERSTORP
alternativt e-postadress perstorp.pastorat@svenskakyrkan.se.
För diarieföring och intern hantering kommer vi att digitalisera dina ansökningshandlingar.
Dina personuppgifter kommer att hanteras enligt personuppgiftslagen (1998:204).
Intervjuer och anställningsbeslut
Kyrkorådet avser att fatta beslut om anställning innan november månads utgång.
Tillträde 1 januari 2021 eller enligt överenskommelse.
Ytterligare information
Om du har några frågor, kontakta kyrkoherde Pernilla Håkansdotter Olsson på telefon 0435-349 61 eller e-post pernilla.hakansdotter-olsson@svenskakyrkan.se
alternativt organist Aase Ericsson på telefon 0435-34964 eller e-post aase.ericsson@svenskakyrkan.se.
Du kan läsa mer om församlingen på www.svenskakyrkan.se/perstorp och mer om Perstorps kommun på www.perstorp.se. Kika gärna in på vår Facebook-sida Svenska kyrkan Perstorp.
Kontaktuppgifter till fackliga företrädare kan fås genom församlingsexpeditionen som nås på telefon 0435-349 60 eller e-post perstorp.pastorat@svenskakyrkan.se.