Tält på Kvastekulla för begravningsgudstjänst utomhus

På Kvastekulla griftegård i Partille finns sedan våren 2020 ett tältkapell med rymlig plats för besökare, och vacker utsikt över dammen.

Med de restriktioner som just nu gäller för att samlas, så tror vi att detta är en fin lösning för ett begravningsfölje som inte känner sig bekväma eller trygga med att mötas inomhus. Kvastekulla kapell är öppet i vanlig ordning, men vi erbjuder tältet som ett alternativ, en möjlighet för den som vill.

Tältet är cirka 100 kvadratmeter stort. Det är format som en hexagon och bildar en kupol. Det finns inga förslutningsbara väggar, utan tältet är öppet på sidorna så att luften kan strömma igenom. Det finns ett golv lagt över gräset.
Man kommer att kunna sitta med avstånd till varandra och med utsikt över den vackra dammen.

Det är inte möjligt att spela upp musik från CD i tältet.
Dock möjligt att använda smartphone med köpt musik. Kyrkvaktmästare tar dock ej ansvar för den uppspelningen. Anslutningssladd finns.

Antal personer i tältkapellet från 1 juni:

I tältkapellet möblerar vi med avstånd, cirka 30 platser. (Några platser tillkommer om följet består av flera sällskap/hushåll på fyra personer, som då kan sitta tillsammans).
Sammanlagt antal personer - sittande inne och stående utanför är max 100.

Tältet kommer att stå uppe t.o.m. augusti månad.

För att boka tid för begravningsgudstjänst i tält-kapellet

Kontakta Svenska kyrkan i Partilles expedition:
E-post • partille@svenskakyrkan.se
Aktuella öppettider

Har du frågor om tält-kapellet?

Kyrkoherde Mattias Algotson eller
Kyrkogårdschef Sanna Björlin

Sanna Björlin

Svenska kyrkan i Partille

Kyrkogårdschef

Mattias Algotson

Svenska kyrkan i Partille

Kyrkoherde

På kartbilden ser du Kvastekulla kapell markerat överst, och tältkapellet ligger på andra sidan dammen.

Kvastekulla griftegård, Kvastekullavägen i Partille. Kapellet och Kapell-tältet