Meny

Vi fortsätter vara kyrka!

Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd uppmanar oss att ta ett personligt ansvar och undvika större sociala sammanhang där flera personer träffas. Det får konsekvenser för oss, bland annat så ses vi nu till gudstjänst bara via nätet.

Svenska kyrkan finns för människors skull, och samverkar med andra goda krafter i samhället för att erbjuda stöd och gemenskap, fast just nu på andra sätt än normalt. Kyrkan är viktig för många människor, särskilt i denna kristid.

Vad betyder det för oss här i Svenska kyrkan i Partille? Som kyrka fortsätter vi med det vi alltid gjort – fira gudstjänst, be, och sjunga. Vi döper, viger och begraver och ger stöd till den som har det svårt. Kyrkan är närvarande och tillgänglig, också nu.

• Våra gudstjänster firar vi nu och framöver en tid via nätet. Var med i bön och sång hemifrån soffan – läs mer om gudstjänst via nätet

• Just nu behöver personer i riskgrupperna extra stöd i form av samtal eller praktisk hjälp att exempelvis handla mat. Läs mer om volontärskap och hur du får hjälp

• Vi måste nu begränsa antalet personer vid dop, vigsel och begravningar. Tänk över möjligheten att boka om dop och vigsel till ett senare tillfälle. Eller njut av högtiden i kretsen av dina närmaste och spara festen till senare.
Dock - vänta inte med begravningar. Det kan bli ont om tider framöver, och det är viktigt för alla omkring att få komma vidare i sitt sorgearbete. Begravningen bör ske i liten skala, med kanske bara de närmast anhöriga närvarande.

• Våra verksamheter ställer om. Vuxengrupper tar en paus, Barn- och familjearbetet flyttar ut en del av verksamheterna efter påsk - Info nedan, och följ med på våra Facebooksidor. Gå en promenad, välkommen in i våra kyrkor och känn lugnet. Läs mer om Öppen kyrka

 

Har du frågor? Välkommen att kontakta kyrkoherde Mattias Algotson

Mattias Algotson

Mattias Algotson

Svenska kyrkan i Partille

Kyrkoherde