Vård och värn av kyrkorummet

Svenska kyrkan förvaltar konst- och kulturföremål som är oskattbara. Hur skall vi vårda våra kyrkorum så att de kulturhistoriska värdena bibehålls? Välkommen till en kursdag för dig som arbetar i kyrkorummet • Preliminärt nytt datum 16 mars 2021.

Vår föreläsare är konservator Lisa Nilsen som lotsar oss under dagen med hur vi arbetar i en konst- och kulturhistoriskt värdefull interiör.
Lisa har lång erfarenhet av förebyggande konservering och kommer att fokusera på förebyggande metoder. Hon har under mer än 10 år undervisat i konsten att städa rätt i känsliga miljöer.

Kursen vänder sig främst till vaktmästare, lokalvårdare och kyrkvärdar, men Lisa ser gärna att alla som arbetar i kyrkorummet är med under förmiddagspasset.

Under förmiddagen har vi föreläsning om kyrkans inventarier där alla kategorier är hjärtligt välkomna och under eftermiddagen samlas vi för praktiska övningar.

Heldag kl.8.00 - cirka 15.00
600:- Förmiddagsfika och lunch ingår. Begränsat antal platser till eftermiddagen, max 20 personer.

Förmiddag kl.8.00-11.30
300:- Fika ingår.

Datum: Preliminärt nytt datum:  16 mars 2021
Plats: Partille kyrka och församlingshem, Gamla Kronvägen 36
Föreläsare: Lisa Nilsen. Läs mer • Lisa Nilsen Kulturvård

Frågor? Hör av dig till Carin Raabe • carin.raabe@svenskakyrkan.se

Varmt välkommen till oss i Partille - anmäl dig via formuläret nedan

Anmäl dig senast måndag 4 maj. Rutor markerade med asterisk * är obligatoriska.

Partille församlingshem

Partille församlingshem│Titta runt i lokalen
Gamla Kronvägen 36, Partille  │Busshållplats • Partille centrum

Partille kyrka