Foto: Hungarian Interchurch Aid /Ikon

Stöd till Ukraina

Så här kan du hjälpa - ge stöd ekonomiskt, bli volontär i flyktingmottagandet eller upplåta boende. Här finns formulär.

Partille för Ukraina

I flyktingmottagandet så arbetar kommunen tillsammans med kyrkor och organisationer i Partille för att se över möjliga lokaler för mottagande och skapa listor kring privatpersoner som kan ta emot flyktingar.

Just nu finns inga besked om anländande flyktingar till Partille, men det kan ändra sig snabbt. Så länge kriget och flyktingsituationen pågår håller vi beredskap för det.

Vill du vara volontär på t.ex. språkcaféet? Kan du tolka? Vill du vara kontaktperson/fadder för flyktingar som anländer? Vill du jobba praktiskt med att t.ex. förmedla livsmedel eller kläder? Här anmäler du dig som volontär

Har du plats för en flykting eller flyktingfamilj?
Här kan du lämna uppgifter om boende > formulär om boende

Familjehem: Partille kommun förbereder sig på att kunna hjälpa barn på flykt, och socialtjänsten i Partille kommun söker nu familjehem till ensamkommande barn. Läs mer om att bli  > familjehem i Partille

Vill du stötta ekonomiskt?
Swisha ditt bidrag till flyktingstödet.
Swish: Partille för Ukraina 123 317 95 38
Bankgiro: Swedbank 550-5318, märk inbetalningen med ”Ukraina”

Östhjälpen och Reningsborg stöttar Ukraina, och behöver volontärer i sitt arbete.
Östhjälpen    Reningsborg

Har du frågor? partille.ukraina@svenskakyrkan.se

Vi arbetar tillsammans: Svenska kyrkan Partille, Equmeniakyrkan Sävedalen, Equmeniakyrkan Jonsered, Vallhamrakyrkan, Kyrka för livet, Röda korset Partille, Reningsborg, Östhjälpen, Hela människan Partille och Lions Club Partille.

Nationellt

Gemensam insamling till våra stora hjälporganisationer på Allum för hjälp till Ukraina. Röda korset, Rädda Barnen, Act Svenska kyrkan, UNHCR och Unicef finns representerade - bild nedan. Många fler organisationer har insamlingar som du kan stödja!

Act Svenska kyrkan bistår med katastrofhjälp > Act agerar för Ukraina
Din gåva gör skillnad: Mat- och hygienpaket delas ut till människor på flykt vid gränsen mellan Ungern och Ukraina.
280 kronor räcker till ett matpaket (mjöl, ris, olja, gryn, kött- och fiskkonserver, mjölk, mörk choklad, pasta, ärtor, kakor)
180 kronor räcker till ett hygienpaket (tvål, schampo, tvätt- och diskmedel, toalettpapper, tandkräm, handsprit)
Vill du stötta? Swisha till 900 1223 och skriv AKUT på meddelanderaden.
Plusgiro: 90 01 22-3, Bankgiro: 900 1223

Insamling för Ukraina på Allum köpcenter med flera hjälporganisationer

Act Svenska kyrkan har fått många frågor och blivit kontaktade av personer som vill skicka kläder och saker till Ukraina. Act Svenska kyrkan liksom många biståndsorganisationer skickar inte kläder utan bidrar i stället med pengar till lokala partner, för att säkra effektiva insatser och se till att pengarna används där de bäst behövs.
Tips: Sälj kläderna och andra saker på Tradera till förmån för Act Svenska kyrkans fasteaktion.
Allt som säljs mellan den 27 februari och den 10 april går till vårt viktiga arbete!

Person i vit tröja håller i två blå jeans

Sälj på Tradera och bidra till fred och minskad hunger

Genom att sälja till förmån för Act Svenska kyrkan på Tradera kan du vara med och stötta människor som är i akut hungersnöd, på flykt från kriget i Ukraina eller lever i utsatthet.