Sommarmusik

Välkommen att njuta av vacker musik!

Livet är som ett solblänk

Torsdag 13 juni • kl.19 • Jonsereds kyrka

några av världens mest älskade argentinska tangoklassiker i nyöversättning av låtskrivaren Claes Pihl. Maria Pihl, sång & Per Johansson, piano - en tight duo sen 9 år tillbaka.

Det vi inte ser - musikal

Söndag 16 juni • kl.17 • Jonsereds kyrka

Nyskriven musikal av JMG, Jonsereds musikalgrupp om utseende, prestationsångest, utanförskap. Rädsla för att inte bli sedd, älskad, räcka till. Bakom allt som märks och sker finns allt det där vi inte ser. Annette Lennartsson, körledare. Erik Birgersson, keyboard. Anton Hermansson, bas. Tobias Hedlund, slagverk.

Tiden och evigheten

Torsdag 20 juni kl.19• fika från 17.30 • Öjersjökyrkan

Funderande konsert i jazzton med Amanda Vessby, sång och trumpet. David Vessby, piano och gitarr. Thomas Markusson, kontrabas.

Midsommarsång

Midsommardagen, lör 22 juni • kl.17• Partille kyrka

Vi sjunger tillsammans ur den svenska vis-skatten under ledning av Camilla Voigt, Margaretakören och dragspelare Pierre Eriksson. Frank Lorentzon, präst.

Vagrant Fair

Onsdag 26 juni kl.19  • FIKA från 17.30 • Sävedalens kyrka

Vagrant Fairagrant Fair spelar American Roots. Med Vagrant Fair förvandlas kyrkorummet till en veranda i Appalacherna. Amerikanska andliga klassiker samsas med nykomponerade americana-låtar om tro, tvivel och vidgade vyer.
Mattias Ristholm, sångare och kompositör
Emil Lundaahl, multiinstrumentalist

Summer is Bach

Onsdag 14 aug kl.19  • FIKA från 17.30 • Sävedalens kyrka

OBS - Se när organisten spelar! Genom en videoöverföring från orgelläktaren förhöjs musikupplevelsen. Det blir en orgelkavalkad med det bästa ur Johann Sebastian Bachs musikaliska skattkista med organist Lars Storm. Ur programmet: Air ur Orkestersvit nr. 3,  Jesus all min glädje bliver ur Kyrkokantat nr. 147, Toccata och fuga i d-moll.

Om den gränslösa kärleken

Torsdag 21 aug • kl.19 • Jonsereds kyrka
(obs nytt datum • 21 aug är det som gäller)

I folkton och jazz: från John Dowland till Miles Davis
med Bo Stenholm, Karin de Frumerie, Stefan Abelsson och Eskil Person

Jonsereds kyrka

Jonsereds kyrka ligger vackert på en höjd.
Bild: Maria Lokrantz

Jonsereds kyrka│ Titta runt i kyrkan
Anna-Stinas lid, Jonsered │Busshållplats • Jons väg

Öjersjökyrkan