Nu söker vi en präst till Sävedalens församling i Partille

Välkommen till oss!

Sävedalens församling vill vara en plats där evangeliet kan leva, växa och spridas. Församlingen har två kyrkor, Sävedalens kyrka och Ansgarskyrkan. Arbetslaget består av 10 personer plus ideella medarbetare. I Sävedalen finns även pingstförsamlingen Vallhamrakyrkan och Equmeniakyrkan.

I församling finns ett växande arbete bland ungdomar och bland människor med funktionsvariation. Vår kollega går nu i pension och vi söker hens efterträdare som vill gå in det arbetet tillsammans med församlingspedagog och diakon.

• Gudstjänster främst i församlingen, kyrkliga handlingar i hela pastoratet.
• Himmelrik - Familjegudstjänster för stora och små
• VIPS – verksamhet för de med funktionsvariation (VIPS=very important persons)
• Konfirmander och konfirmation
• Andakter, bibelstudier
• Stödjande i församlingens alla uppgifter

• Prästvigd i Svenska kyrkan
• Meriterande att ha arbetat som präst
• Meriterande att ha arbetat med människor med funktionsvariationer
• Önskvärt med B-körkort.
• Vid tillsättning tas hänsyn till personlig lämplighet.

Som person är du drivande, prestigelös och visar omtanke. Du vill vara med att förvalta och bygga vidare på vårt församlingsarbete med stor fokus på förkunnelseuppgiften. Du tycker om att arbeta under eget ansvar men även i team. Du kan inspirera och skapa engagemang, är utåtriktad, har lätt för att skapa förtroende och bygga relationer, främst bland unga och barn och även se vikten av ekumeniskt samarbete.

Ansökan och villkor

Välkommen med din ansökan redan idag, men senast söndagen den 5 februari. Ansökan sker via vårt rekryteringssystem Varbi.
Observera att vi endast tar emot ansökningar den vägen.
Till sida för ansökan

Tillträde enligt överenskommelse.
Tjänsten är på 100% och en tillsvidareanställning, provanställning kan vara aktuellt.

Frågor?

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Församlingsherde Sofia Eriksson
via e-post sofia.eriksson@svenskakyrkan.se
eller ringa 031-340 42 02

Om oss

Svenska kyrkan i Partille består av tre församlingar och kyrkogårdsförvaltning som tillsammans omfattar hela kommunen.

I våra tre församlingar finns stor bredd i olika traditioner, uttryck och fokusområden där vi kompletterar varandra. Tillsammans arbetar vi mot ett gemensamt mål där vi genom Jesus Kristus vill visa på Guds möjligheter i mötet med varandra och världen.

I Partille pastorat finns sammanlagt cirka 70 anställda och vi ingår i Mölndal-Partille kontrakt.

Partille kommun med sina cirka 40 000 invånare gränsar till östra Göteborg. Kommunen växer med nya bostadsområden, och är på väg från förort till förstad. Här finner du kulturhus, gymnasium, Allum köpcenter och Partille Arena. Här finns också närhet till natur med vandringsleder, sjöar och naturreservat.

>GDPR om du söker jobb hos oss

Utdrag ur belastningsregistret
Till tjänster där den anställde kommer att ha kontakt med barn kontrolleras arbetssökandes belastningsregister under rekryteringsprocessen. Utdraget får vara max ett år och sparas inte, det görs endast en anteckning om att det har visats upp. Utdraget lämnas tillbaka till den sökande. Anteckningen som bekräftar att utdraget visats upp läggs i personakt.

Vi har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.