Personuppgifter • Dataskyddsförordningen

GDPR, den nya dataskyddsförordningen syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.

Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka. Vi vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt. Vi skyddar den information som anförtrotts oss, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda personers integritet.

Dataskyddsförordningen - GDPR, general data protection regulation, trädde i kraft den 25 maj 2018. Den gäller i hela EU och syftar till att stärka skyddet för den enskilda individen vid behandling av personuppgifter.