Pedagog till Öjersjökyrkan

Svenska kyrkan i Partille söker en vik. pedagog, 75 % med fokus på barn & föräldrar

Öjersjökyrkan är en nyplantering inom Furulunds församling. Kyrkan invigdes i september 2012. I dagarna så invigdes det nya församlingshemmet och kyrkan håller på att byggas ut.
I det natursköna Öjersjö - 11 minuters bilväg från Göteborg - bor omkring 5000 personer, många barnfamiljer. Här arbetar en präst, en kyrkomusiker, en diakon och tre pedagoger.  Dessutom finns en stor grupp frivilliga medarbetare. Arbetslaget i Öjersjö möts regelbundet med arbetslaget i Furulundskyrkan.

För oss är det viktigt
• Att barn och deras föräldrar skall känna sig välkomna och sedda, få undervisning i och erfarenhet av den kristna tron. Barn och föräldrar ska kunna växa i tro och lärjungaskap, både som individer och tillsammans.

• Att erbjuda gruppverksamheter och mötesplatser för barn i åldrarna 0-13 år där det finns något som är anpassat för varje ålder. Att de i verksamheten, genom olika kreativa uttryckssätt, ska får pröva och växa i sina gåvor (idag finns scenskola, babycafé, rytmikgrupper, söndagsskola).

• Att utrusta församlingens frivilliga barnledare med inspiration och verktyg för att möta barnens behov.

Vi söker dig som
• är pedagog med inriktning mot barn, dramapedagog, eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig.
• kan möta barn och familjer på ett inbjudande och positivt sätt
• är van vid att leda grupper, undervisa och hålla andakter
• har arbetat med barn
• har arbetat i, eller varit engagerad i församlingsarbete
• är trygg i dig själv och i din kristna tro
• har förmåga att arbeta självständigt och tycker om att arbeta i team
• är medlem i Svenska kyrkan och har ett engagemang i kyrkans tro och liv.

Tjänsten är ett vikariat från och med 2020-08-17 till 2021-06-06 med möjlighet till eventuell förlängning.

Rekryteringen sker löpande, så vänta inte med din ansökan - tillsättning av tjänsten kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är måndagen den 8 juni.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev, skicka till partille.jobb@svenskakyrkan.se - skriv ”Ansökan pedagog” i ämnesraden.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att höra av dig till:

Anders-Petter Sjödin, präst i Öjersjökyrkan
anders-petter.sjodin@svenskakyrkan.se

Claes Josefsson, församlingsherde
031-340 42 56
claes.josefsson@svenskakyrkan.se

Hannah Mörlid, musikpedagog i Öjersjökyrkan
hannah.morlid@svenskakyrkan.se

Om oss

Partille kommun med sina cirka 40 000 invånare gränsar till östra Göteborg. Här finner du kulturhus, gymnasium, köpcentret Allum och nybyggda Partille Arena. Här finns också närhet till natur med vandringsleder, sjöar och naturreservat. Nära pulsen, nära lugnet.

Svenska kyrkan i Partille omfattar hela kommunen och består av tre församlingar och kyrkogårdsförvaltning. Vi är sammanlagt ca 100 anställda. I våra tre församlingar finns stor spännvidd vad gäller kyrkliga traditioner och uttryckssätt. Det är vi stolta över.

Vi har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.