Pedagog till Öjersjökyrkan

Svenska kyrkan i Partille söker en pedagog, 75 %

Nu söker vi en pedagog på 75 % med inriktning barn och familj!

Öjersjökyrkan är en nyplantering inom Furulunds församling. Kyrkan invigdes i september 2012. I dagarna så invigdes det nya församlingshemmet och kyrkan håller på att byggas ut. I det natursköna Öjersjö - 11 minuters bilväg från Göteborg - bor omkring 5000 personer, många barnfamiljer. Här arbetar en präst, en kyrkomusiker, en diakon och tre pedagoger.  Dessutom finns en stor grupp frivilliga medarbetare. Arbetslaget i Öjersjö möts regelbundet med arbetslaget i Furulundskyrkan.

För oss är det viktigt

- Att barn och deras föräldrar skall känna sig välkomna och sedda, få undervisning i och erfarenhet av den kristna tron. Barn och föräldrar ska kunna växa i tro och lärjungaskap, både som individer och tillsammans.

- Att erbjuda gruppverksamheter och mötesplatser för barn i åldrarna 0-13 år där det finns något som är anpassat för varje ålder. Att de i verksamheten, genom olika kreativa uttryckssätt, ska får pröva och växa i sina gåvor (idag finns scenskola, babycafé, rytmikgrupper, söndagsskola).

- Att utrusta församlingens frivilliga barnledare med inspiration och verktyg för att möta barnens behov.

Vi söker dig som

är församlingspedagog/musikpedagog eller har annan pedagogisk utbildning
har arbetat med barn och församlingsarbete
är van vid att leda grupper, undervisa och hålla andakter
kan möta barn och familjer på ett inbjudande och positivt sätt
är trygg i dig själv och i din kristna tro
är medlem i Svenska kyrkan och har ett engagemang i kyrkans tro och liv.
att du har god kunskap EFS då Furulund är en samarbetsförsamling.
har förmåga att arbeta självständigt och tycker om att arbeta i team
kan använda sång och musikinstrument i arbetet.

Rekryteringen sker löpande, så vänta inte med din ansökan - tillsättning av tjänsten kan ske tidigare än sista ansökningsdag, den 28 okt.
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev.
Du ansöker via HR on Demand > till sida för ansökan

Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att höra av dig till

Anders-Petter Sjödin, präst i Öjersjökyrkan
0702-47 17 02, anders-petter.sjodin@svenskakyrkan.se

Claes Josefsson, församlingsherde
031-340 42 56, claes.josefsson@svenskakyrkan.se

Om oss

Partille kommun med sina cirka 40 000 invånare gränsar till östra Göteborg. Här finner du kulturhus, gymnasium, köpcentret Allum och nybyggda Partille Arena. Här finns också närhet till natur med vandringsleder, sjöar och naturreservat. Nära pulsen, nära lugnet.

Svenska kyrkan i Partille omfattar hela kommunen och består av tre församlingar och kyrkogårdsförvaltning. Vi är sammanlagt ca 100 anställda. I våra tre församlingar finns stor spännvidd vad gäller kyrkliga traditioner och uttryckssätt. Det är vi stolta över.

Vi har en strukturerad modell för rekrytering, annonsering och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.