Öppen kyrka

Behöver du en paus mitt i din stressiga dag? Eller bara andas ut en stund? PAUS i höst

På tisdagar är Partille kyrka öppen
Hösten 2020 │Avvaktar med höststart.
Då finns två personer på plats och bjuder på fika och finns tillgängliga om du vill prata. Genomsnittsbesökaren är runt 45 år.

-Meningen är att välkomna den som har behov av en stunds stillhet, eller som vill få en pratstund över en kopp kaffe, säger Margareta Andersson.

Margareta är en av cirka 20 pensionärer som turas om att finnas på plats under ”Öppen kyrka”. De är inte utbildade i samtalsteknik, utan är medmänniskor som gärna lyssnar. Margareta är medveten om att det kan finnas en tröskel för människor att gå in i en kyrka, men hon hoppas ändå att fler ska våga och känna sig välkomna. Kanske kan du smita iväg på lunchen och få några minuters stillhet? Kanske är du sjukskriven och vill prata lite med någon?

Besökarna har även möjlighet att tända ljus eller få en guidad tur i kyrkan.

-En del kommer för att bryta av sin stressade dag och en del vill prata. De möten vi har känns viktiga • Text och bild: Maria Lokrantz

Självklart finns det möjlighet att titta på Partilles vackra kyrka vid alla möjliga tider - ta kontakt med församlingsexpeditionen
Du är såklart också varmt välkommen på gudstjänst! Här hittar du aktuella gudstjänsttider.

Partille kyrka

Partille kyrka│ Titta runt i kyrkan
Gamla Kronvägen 36, Partille  │Busshållplats • Partille centrum