Ungdomar avvisas.

Unga rycks upp från ett liv i trygghet. Kan Du hjälpa?

Har du en sängplats över, eller får det plats en tonåring på din soffa en liten tid? Flera tonåringar som kommit hit som ensamkommande flyktingbarn behöver någonstans att sova.

När de unga ensamkommande flyktingarna fyller 18 år ansvarar kommunen inte längre för boende. Just nu riskerar flera att avvisas från vår kommun.
Många av dem som finns här i Partille har bott i kommunen i närmre två år, hos någon familj eller på ungdomsboende, och det är här de börjat bygga upp ett liv. Det är förstås viktigt för dessa ungdomar att få stanna kvar där de känner sig trygga och går i skolan.
En del är självgående och klarar allt själva, matlagning, tvätt mm, medan någon behöver lite mer omsorg. De flesta är väldigt hjälpsamma och väluppfostrade och vill inget hellre än att gå kvar i sin skola.

Vi är flera som har tagit emot en ungdom i vårt hem.
Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter samt vad det innebär. Vi har stöd i varandra och det finns många kloka och kompetenta människor vårt nätverk.
Allt är välkommet - om du har möjlighet att ta emot någon en månad eller för en längre tid.

Ta gärna kontakt

Ralf Peters, präst i Partille församling, 031-340 42 26
E-post • ralf.peters@svenskakyrkan.se

Karin Jaxmark 031-44 40 54